Cu o mână pe volan, cu alta pe telefon și cu privirea spre…


Angajații rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au desfășurat, chiar din primele zile ale anului 2023, activități preventive în municipiul Râmnicu Vâlcea (pe Drumul Național 7 (E81) și pe bulevardul Calea lui Traian). Polițiștii au urmărit aspecte precum neatenția șoferilor, utilizarea telefonului, alte preocupări, neasigurarea și nesemnalizarea în timp ce conduc.
Activitățile s-au derulat în cadrul proiectului Educație rutieră intitulat „Modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanților la trafic pentru creșterea gradului de siguranță rutieră”. În cadrul proiectului, polițiștii au distribuit conducătorilor auto flyere și obiecte promoționale (handsfree – cască bluetooth) și au purtat discuții cu aceștia pentru a-i determina să înțeleagă că regulile de circulație trebuie respectate.
„Telefonul este un mijloc foarte eficient în a ne distrage atenţia în momente importante, vitale aproape – la volan sau pe stradă – ca pietoni. Dacă eşti printre maşini, ca şofer sau pieton, concentrează-ţi atenţia asupra traficului, a siguranţei tale şi a celor din jur. Activitățile preventiv-informative de educație rutieră vor continua pe toate arterele rutiere ale județului Vâlcea”, ne-au anunțat polițiștii vâlceni.
• Material realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea