CSU Craiova cere în instanţă palmaresul echipei lui Adrian Mititelu


După emoţiile pe care le-au avut în privinţa dreptului de promovare în Liga I, situaţie care nu a fost nici până acum elucidată de către FRF, oficialii de la CS Universitatea Craiova încearcă să rezolve o chestiune care îi macină de mai bine de un an. Aşa cum se cunoaşte, vara trecută, după ce primăriţa Lia Olguţa Vasilescu şi controversatul om de afaceri Adrian Mititelu nu s-au înţeles în privinţa managerierii FC Universităţii Craiova, în Bănie au apărut două echipe. După o pauză de un an, FC Universitatea revenea în fotbalul organizat, în timp ce, tot la nivelul ligii secunde, la startul campionatului se înscria şi CS Universitatea Craiova, iar urmările s-au văzut pe parcursul sezonului trecut. Beneficiind de un buget mult mai generos, CS Universitatea a promovat în Liga I, chiar dacă a iscat multe controverse, în timp ce falimentara FC Universitatea şi-a încetat activitatea.

Acum însă, conducătorii de la CSU vor să dea marea lovitură şi să preia palmaresul adevăratei Universitatea Craiova, înfiinţată în anul 1948, deţinut în prezent de Adrian Mititelu. Oficialii CSU chiar au demarat o acţiune în instanţă în acest sens, săptămâna trecută aducând şi câteva argumente în temeiul cărora au decis să solicite palmaresul vechii Universităţi. „Palmaresul Universităţii Craiova este un bun netransferabil, care a fost şi va rămâne pentru totdeauna în posesia CS Universitatea Craiova, club sub patronajul şi sub numele căruia au fost realizate marile performanţe ale Ştiinţei. Pentru tranşarea definitivă a chestiunii, CS Universitatea Craiova a demarat o acţiune în instanţă, pe care o considerăm o simplă formalitate şi în urma căreia se va confirma definitiv ceea ce adevăraţii suporteri ai Universităţii ştiu deja: că performanţele CS Universitatea Craiova de până în 1991 sunt indisolubil legate de clubul înfiinţat la 1948. Reamintim că, după câteva schimbări de nume, marea noastră echipă de fotbal s-a numit fără încetare, din 1966 până în 1991, «CS Universitatea Craiova», nu doar «Universitatea Craiova»”, se arată pe site-ul oficial al celor de la CS Universitatea.

Nu se poate cunoaşte felul în care se va termina noul război fotbalistic izbucnit în Bănie, însă cert rămâne faptul că, indiferent de modul în care se va soluţiona acesta, suspiciunile vor continua să planeze asupra ambelor cluburi din Craiova.