CSM revine în calculele pentru play-off


• Unirea Târlungeni s-a retras din Seria Vest a ligii secunde de fotbal • în şase etape, Vâlcea mai are de disputat un singur meci pe teren propriu!

Chiar dacă a avut un parcurs foarte bun de-a lungul acestui sezon în calitate de nou-promovată, Unirea Târlungeni a fost pusă pe „butuci” de problemele financiare. Zilele trecute, oficialii clubului braşovean au anunţat la Federaţia Română de Fotbal că echipa lor nu va mai evolua la nivelul ligii secunde începând cu 2015. Astfel, ocupanta locului 5 în Seria Vest, unul care asigură prezenţa în play-off, va pierde la „masa verde” meciurile pe care le-a disputat sau pe care urma să le dispute, bulversând foarte mult campionatul. Din fericire, CSM Râmnicu Vâlcea va profita la maxim de această situaţie, echipa noastră făcând încă din pauza de iarnă un nesperat pas înainte, până pe locul şase al ierarhiei, ultimul care asigură prezenţa în play-off. În plus, cum CSM urma să evolueze pe terenul Unirii Târlungeni chiar în etapele următoare, gruparea vâlceană îşi va încărca atunci contul cu trei puncte fără să intre pe teren.
Cu 20 de puncte la activ şi ultimul loc în „zona” play-off-ului, CSM are acum o misiune mult mai facilă pentru îndeplinirea obiectivului trasat de conducerea clubului, anume calificarea între cele mai bune şase echipe ale Seriei Vest. La cum se prezintă situaţia în acest moment, CSM se va lupta cu FC Olt Slatina (locul cinci, 21 de puncte) şi Olimpia Satu Mare (20 de puncte) pentru ultimele două locuri care asigură prezenţa în play-off. Ar mai fi de amintit şi faptul că ocupanta poziţiei a doua în clasament, Fortuna Poiana Câmpina (29 de puncte) se confruntă cu mari probleme, tot de natură financiară. Din cauza dificultăţilor, conducerea clubului prahovean a anunţat că echipa va continua la nivelul ligii secunde însă o va face doar folosind juniorii. Situaţie care de asemenea ajută gruparea sprijinită financiar de Primăria Râmnicului, CSM urmând să evolueze chiar în ultima etapă a sezonului regulat pe terenul prahovenilor, meciul fiind programat pe 28 martie.

Cum se prezintă clasamentul

În acest moment, după retragerea braşovenilor de la Unirea Târlungeni, în clasamentul Seriei Vest din liga secundă de fotbal au rămas numai zece echipe. Facem menţiunea că, la finalul sezonului regulat, primele şase se vor califica în play-off-ul pentru promovarea în Liga I, în timp ce ultimele patru vor merge în play-out. Astfel, clasamentul actualizat este următorul: ACS Poli Timişoara, 35p, Fortuna Poiana Câmpina 29p, Metalul Reşiţa 29p, CS Mioveni 27p, FC Olt Slatina 21p, CSM Râmnicu Vâlcea 20p, Olimpia Satu Mare 20p, Şoimii Pâncota 15p, FC Bihor Oradea 14p şi FC Caransebeş 10p.
CS Municipal mai are de disputat patru meciuri până la finalul sezonului regulat, după următorul program: etapa a XVII-a (28 februarie, acasă cu Olimpia Satu Mare), etapa a XVIII-a (7 martie, în deplasare la FC Olt Slatina), etapa a XX-a (18 martie, în deplasare la FC Caransebeş), etapa a XXII-a (28 martie, în deplasare la Fortuna Poiana Câmpina). După cum se poate observa, în ultimele şase etape, municipalii vor disputa un singur meci pe teren propriu şi alte trei în deplasare. În etapele XIX şi XXI echipa noastră va sta.