Craiova revine în fotbal! Erik Lincar va fi noul antrenor


• după „experienţa” nereuşită de la Delta Tulcea, bihoreanul care a pregătit-o pe Damila Măciuca ajunge, din nou, pe banca unei echipe din Oltenia

• căpitanul celor de la CSM Rm. Vâlcea a ales, de asemenea, să semneze cu gruparea din Bănie


Primăria Craiovei pune, în sfârşit, concret umărul la relansarea fotbalului din Bănie şi, după doi ani de pauză, capitala Olteniei revine pe „harta” sportului-rege din România. Club Sportiv Universitatea Craiova este numele echipei care va evolua, din luna septembrie, în Seria Vest a Ligii a II-a, acolo unde va fi „colegă” cu cele două reprezentante ale judeţului Vâlcea, FC Damila Măciuca şi CSM Rm. Vâlcea. Deosebit de interesant este faptul că, după ce au semnat contracte cu 22 de fotbalişti (printre cei mai cunoscuţi dintre aceştia regăsindu-se Dorel Stoica şi Florian Pârvu – ultimul fiind nimeni altul decât fostul căpitan de la CSM Rm. Vâlcea), intenţionat sau nu, oficialilor din Bănie le-a „scăpat” numele viitorului antrenor principal, nume care trebuia să devină cunoscut abia zilele viitoare, când se va organiza o conferinţă de presă. Astfel, conform publicaţiei săptămâna.net, Erik Lincar urmează să fie instalat la „cârma” grupării din Bănie, fiind ajutat pentru atingerea obiectivului din sezonul 2013/2014 (promovarea în Liga I) de Zeno Bundea (din funcţia de director sportiv) şi Pavel Badea (preşedinte).


Duelul Niculescu – Lincar, din nou de actualitate


În urma „mutării” bihoreanului în Bănie, Erik Lincar şi Claudiu Niculescu vor deveni din nou rivali, reeditându-se situaţia din turul sezonului 2012/2013, atunci când cei doi pregăteau echipele Damila Măciuca, respectiv FC Bihor Oradea. Astfel, după experienţa nereuşită de la Delta Tulcea din returul ediţiei recent încheiate (când obiectivul promovării în Liga I a fost ratat), Erik Lincar revine pe banca unei formaţii din Oltenia, CS Universitatea Craiova, urmând să lupte pentru promovare împotriva fostei sale echipe, Damila Măciuca, pregătită în prezent de Claudiu Niculescu.

De asemenea, rămâne de văzut ce se va întâmpla cu adevărata Universitatea Craiova, al cărei palmares este deţinut de Adrian Mititelu, omul de afaceri craiovean anunţând că şi echipa sa se va înscrie din toamnă în Liga a II-a, chiar dacă, cel puţin până în prezent, nu are niciun jucător legitimat.

„Clona” apărută cu bani de la Drăgăşani

Ca orice scenariu iscat în jurul Uni­­­versităţii Craiova şi ceea ce se petrece în aceste zile ţine de un blockbuster ade­­vă­rat pentru că omul din umbra noului proiect al primăriei este un drăgăşenean. Anunţat în premieră de către Rodion Cămătaru drept viitorul susţinător al echipei, Mihai Leonard Rotaru are 42 de ani şi este cunoscut datorită afacerilor în domeniul construcţiilor, dar şi ca fiind cel mai influent investitor al acţionariatului SIF Moldova.

Potrivit ziarului craiovean „Cuvântul libertăţii”, acesta a preluat firma Rotary în urmă cu 18 ani, după dispariţia părinţilor săi şi a prosperat în domeniu, averea sa fiind estimată la peste 100 de milioane de euro. Rotary Construcţii, principala fir­mă a lui Mihai Rotaru, a fost înfiinţată, încă din anul 1990 şi este cunoscută pe piaţa de construcţii pentru o serie de proiecte importante, inclusiv parteneriate public-private cu Ministerul Apărării Naţionale. De altfel, Rotaru este un apro­­piat şi al lui Andrei Hrebenciuc, susţinând intrarea acestuia în CA al SIF Moldova. Interesul subit al lui Rotaru pentru fot­­­balul craiovean ar putea avea o legătură strânsă cu proiectul viitoarei arene anun­ţate de către primăriţa Lia Olguţa Vasi­les­cu şi care ar fi cifrat la mai multe sute de milioane de euro.