Costi Rădulescu vrea jandarmi la Urgenţe


radulescu_costi2• membru în CA de la Spital, pesedistul crede că tradiţionalele probleme cu rromi ar avea o altă finalitate prin prezenţa Jandarmeriei pe holuri

Cum vă autoevaluați activitatea din cadrul Consiliului de Administrație al Spitalului Județean Vâlcea ?

Nu prea îmi plac autoevaluările, dar, totuși vă spun că, din punctul meu de vedere, am venit cu teme importante de discuție și absolut în interesul bolnavilor. Susțin în continuare că trebuie urgentată o decizie legată de bucătăria spitalului și de spălătorie (externalizare sau reparații capitale ) și pentru că știu foarte multe dintre problemele cu care se confruntă Spitalul Județean Vâlcea, am propus de curând înființarea la spital a unui post de jandarmi.

… Jandarmi la spital?!

Da, jandarmi la spital, jandarmi care să intervină în special la UPU, unde, de foarte multe ori, niște huli­gani, rromi în special, efectiv au atentat la viața ca­drelor medicale de acolo. Eu nu sunt dispus să accept, … , să aștept ca unui medic sau altui cadru sani­tar să i se întâmple ceva și după aceea să luăm măsuri. Tocmai de aceea, fac apel la toate instituțiile să ne sprijine pentru că la UPU oamenii trebuie apărați cu pușca la spate.

În ce relație mai sunteți cu Georgeta Săliște?

Într-o relație normală de colaborare, profesio­na­lă, care sper să fie mai bună și să înțeleagă toată lu­mea că vreau să dau o mână de ajutor, absolut bene­vol și pentru că am o anumită experiență atunci când vine vorba de problemele Spitalului Județean de Urgență Vâlcea. Nu am ce remarci spectaculoase să fac în ceea ce privește relația mea profesională cu managerul spitalului. Eu sunt acolo să pun umărul și nu pentru altceva.

Cum mai stă spitalul din punct de vedere financiar?

Dezastruos. Ministerul Sănătății a predat Consi­liu­lui Județean o unitate pe care refuză să o finan­țeze, … ,  își bat joc, efectiv. Trebuie să înțeleagă toată lumea că din partea Consiliului Județean s-au depus și se depun eforturi uriașe, însă Consiliul Județean asigură managementul, finanțarea urmând să fie făcută de către CAS și Ministerul Sănătății. Din păcate, Băsescu și Boc bagă bani în parcuri acva­tice, locuri de joacă în comune PDL-iste în care oa­me­nii poate nu au canalizare, în loc să o ia spital cu spital, pentru că aceste unități să fie puse la punct. Contribuția la bugetul de sănătate ajunge în bugetul cen­tralizat și nu se mai întoarce în mod, măcar, satis­fă­cător la asigurații care plătesc aceste sume. Este inadmisibil ca actualul guvern și președintele țării să spună că vor finanța sănătatea la un mod satisfă­că­tor. Cum să îi spui așa ceva unui bolnav de cancer, hepatita C sau unui dializat sau unui diabetic? Sunt oameni cărora nu li se administrează tratamentul, mor și de acest lucru este vinovat actualul Guvern PDL-UNPR-UDMR. Ăsta este adevărul, din păcate nimeni nu vorbește despre faptul că programele naționale de sănătate nu sunt finanțate, că sunt oameni cu cancer cărora nu li se aprobă tratamentul, ce să mai vorbim despre faptul că bolnavii cu afecțiuni cardiace, circulatorii etc. plătesc din ce în ce mai mult pentru medicamentele fără de care nu pot duce o viața normală.

Despre celelalte spitale ce ne puteți spune?

Sunt multe de spus despre fiecare în parte. Fiecare se confruntă cu probleme complicate și diver­se. De curând, am primit niște sesizări în legă­tură cu Spitalul din Mihăești, asupra cărora o să mă aplec cu atenție, pentru că sunt consilier județean și în calitatea asta, eu consider chiar că mi-am făcut treaba.

Politic, mai faceți ceva?

Bineînțeles că fac! Sunt vicepreședinte al PSD, am şase localități pe care le coordonez politic și în general țin legătura cu toți colegii mei din județ. Mă bat pentru rezultate bune ale echipei din PSD, pentru fiecare dintre colegii mei care merită și care înțeleg că trebuie să facem împreună un efort să scăpăm ţara de această boală portocalie.

Ceva tensiuni mai sunt în partid?

Bineînțeles că sunt, dar sunt nesemnificative, pentru că cei care le produc sunt niște tiriplici com­ple­xați, care însă nu sunt luați în seamă. În PSD Vâlcea sunt apreciați oamenii care muncesc, își văd de treabă și nu stau la bârfe producătoare de otrăvuri pentru unii și alții. Îi voi lovi personal, voi interveni dur împotriva oricărui individ care se va ocupa de prostii în loc să înțeleagă că nimeni nu poate reuși singur, că buni, răi, urâți, frumoși, mai proşti sau mai deș­tepți nu trebuie să ne judecăm și să ne punem epitete, trebuie să punem mâna pe muncă, …, da muncă nu povești, pentru ca PSD Vâlcea să aibă un rezultat bun la alegerile următoare. Cea mai impor­tantă bătălie este câștigarea președinției Consiliului Județean, cu un număr mare de consilieri județeni și locali și spun că USL are cei mai capabili oameni pentru funcția de primar, iar Consiliul Județean va fi câștigat cu siguranță de domnul Ion Cîlea.

Păi și cu știrile de pe surse, cum facem?

Bazaconii și intoxicări și eu vă spun ceva și știu ce vorbesc, Ion Cîlea nu a avut, nu are și nu va avea probleme în a fi desemnat candidatul USL.

Și Primăria Râmnicului?

Hmm … se joacă, însă cred că liderii USL vor lua cea mai înțeleaptă hotărâre.