Contrabandă cu tutun: 5.000 de ţigarete, în Vâlcea şi Olt


În zilele de 4, 5 şi 6 mai, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, alături de reprezentanţii Parchetului,  au efectuat un număr de 25 percheziţii domiciliare în judeţelor Vâlcea şi Olt, în urma cărora au fost identificate 5000 de ţigarete, diferite mărci, provenite din activităţile de contrabandă şi bijuterii contrafăcute (tip ghiul şi verighetă) imitaţie aur destinate în vederea comercializării. Totodată, a fost dispusă indisponibilizarea unui autoturism marca Dacia Logan ce era folosit de învinuiţi în activităţile infracţionale. La finalizarea percheziţiilor au fost conduse la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicului  peste 30 de persoane care au fost audiate, iar în urma acestor activităţi a fost pusă în mişcare acţiunea penală faţă de trei bărbaţi, toţi din municipiul Drăgăşani, o persoană din municipiul Bucureşti şi alta din comuna Verguleasa, judeţul Olt, pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă în formă continuată. În baza probatoriului administrat, la data de 05 mai a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au dispus măsura reţinerii persoanei din Olt  pentru 24 ore, iar la data de 06 mai a.c., aceasta a fost prezentată instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, propunere ce a fost admisă şi s-a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile. De asemenea, împotriva celorlalţi patru a fost dispusă măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

În urma cercetărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit că prin fapta de contrabandă s-a produs, până în prezent, un pre­judiciu de peste 350.000 lei. Reamintim faptul că la data de 25 aprilie a.c., în această cauză a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 29 zile faţă de M. Cor­neliu, M. Mădălin şi C. Nelu, aceştia fiind cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de deţinere de produse accizabile în afara antrepozitelor fiscale şi contrabandă în formă continuată.

Cercetările continuă în vederea stabilirii prejudiciului pro­dus prin activităţile infracţionale desfăşurate de aceste per­soane, identificării tuturor persoanelor implicate în aces­te activităţi şi tragerea la răspundere penală a aces­tora.