Constantin Rădulescu – Preşedintele Comisiei Buget Finanţe a Consiliului Judeţean Vâlcea, anunţă că angajaţii spitalului judeţean nu vor fi în pericol pentru că vor fi bani pentru spital


Poza_Costi_Logo_UslPentru că există un interes malefic din partea unor persoane chiar din interiorul Spitalului Judeţean Vâlcea, care au intrat nejustificat în campania electorală şi răspândesc zvonuri cum că angajaţii spitalului nu îşi vor primi banii şi alte drepturi, consilierul judeţean Constantin Rădulescu face următoarele precizări:

„Din păcate, domnul Boc şi acoliţii PD-L, au prevăzut bani în buget doar pentru 10 luni, însă vreau să-i asigur pe toţi angajaţii Spitalului Judeţean Vâlcea că Guvernul Ponta se ţine de cuvânt, astfel încât să asigurăm finanţarea spitalului în condiţii optime.

Nu ne batem joc de  oameni!

Pentru mine, medicii din spitale, asistentele, cadrele medii – sanitare şi ceilalţi din personal sunt nişte eroi pentru că, în condiţiile unei finanţări mizerabile făcută de guvernul ocrotit de Traian Băsescu, au reuşit totuşi să facă actul medical astfel încât viaţa oamenilor să nu fie în pericol.

M-am informat şi  ştiu că, până la sfârşitul anului 2012, există prevedere bugetară pentru decontarea serviciilor medicale spitaliceşti prestate de Spitalul Judeţean  Vâlcea în lunile noiembrie şi decembrie.

În acest context, Spitalul Judeţean  Vâlcea va putea asigura drepturile salariale ale personalului.

Pentru a veni în sprijinul furnizorilor de servicii medicale spitaliceşti, se pre­co­nizează ca, până luni, 19 noiembrie 2012, să se publice Ordinul Comun MS/CNAS cu privire la plata arieratelor (plaţile restante neachitate în mai mult de 90 de zile de la scadenţă).

În acest sens, se vor constitui comisii care vor analiza situaţia arieratelor pentru fiecare spital în parte în scopul achitării acestora.

Cu alte cuvinte, sunt alături de oameni la modul concret şi îi rog să aibă încredere că Guvernul USL le va face dreptate.”