Constantin Rădulescu aduce VESTEA ANULUI pentru râmnicenii care folosesc agent termic de la CET Govora!!


Mulți râmniceni care depind, în sezonul rece, de agentul termic furnizat de CET Govora au privit cu îngrijorare spre problemele financiare cu care s-a confruntat colosul industrial de pe platforma din sudul municipiului. La un moment dat, nu mai departe de anul 2020, chiar se zvonea că CET-ul nu ar mai avea capacitatea pentru a furniza agent termic în sezonul rece 2020/2021. Ei, bine, iată că acele prevestiri ale «gurilor rele» nu numai că nu s-au adeverit, dar există speranțe chiar de mai bine în ceea ce privește asigurarea agentului termic pentru municipiul Râmnicu Vâlcea.
Spunem asta deoarece marți, 5 ianuarie 2021, președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a semnat trei contracte de proiectare și execuție lucrări, din totalul de patru, care vizează reabilitarea anumitor tronsoane din rețeaua de termoficare a municipiului Râmnicu Vâlcea. Proiectul, finanțat din fonduri europene, are o valoare totală de aproximativ 17 milioane euro și presupune reabilitarea a 3,25 km rețea primară și 10,033 km rețea secundară de termoficare. După ce vor fi finalizate, aceste lucrări vor conduce la reducerea pierderilor în rețea și, implicit, la creșterea eficienței energetice în sistemul de încălzire al municipiului.
„Iată că, la început de an 2021, semnăm trei contracte pentru reabilitarea rețelei de termoficare a municipiului Râmnicu Vâlcea. CJ Vâlcea a desfășurat o procedură de achiziție publică pe loturi, iar în urma procedurii au fost atribuite loturile 2, 3 și 4. Pentru lotul 1 a fost depusă o contestație care se află în analiză. În final, prin acest proiect, pe lângă reducerea pierderilor în rețea și creșterea eficienței energetice, beneficii vor avea și vâlcenii, care vor plăti mai puțin pentru apă caldă și căldură”, a declarat Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea, pe marginea acestui subiect.
• Material realizat cu sprijinul Compartimentului Comunicare și Relații Publice al CJ Vâlcea