Cine-l amenință cu plângere penală pe prefectul de Vâlcea?


Luni, președintele social-democraților a anunțat public: urmează un tsunami de plângeri penale iar Sebastian Fârtat este pe lista care-i are în frunte pe fostul premier Ludovic Orban, dar și actualul premier Florin Cîțu. Marcel Ciolacu a ajuns la concluzia că s-au alocat discreționar banii doar către județele conduse de primari din arcul guvernamental, iar județele conduse de PSD au primit foarte puțini bani.
„20 de județe conduse de PSD nu au primit niciun ban. Asta este România normală? Klaus Iohannis nu este președinte și la Buzău, la Teleorman, la Ialomița?”. ”Au venit și au modificat prin anexa 7.03, iar acum dau banii doar către primăriile conduse de primari de la cele trei partide care formează. Cei care au pierdut alegerile s-au unit și conduc Guvernul României. Vom face plângeri penale la toți prefecții care au fundamentat cheltuielile din mandatul lui Orban, dar și cheltuielile din mandatul lui Cîțu. Vrem să facem plângeri clar la toți miniștrii care au avizat aceste cheltuieli. Vrem să știm ce criterii s-au luat în considerare pentru a trece această anexă 7.03. Vrem să știm care sunt criteriile pentru alocarea acestor bani doar către localitățile cu primar de o anumită culoare politică. Este evidentă infracțiunea și vom face plângeri penale. Dacă nu a fost oportun să se găsească bani pentru studenți, pentru elevi, pentru sănătate. Când vine vorba despre aceste tipuri de cheltuieli, domnule Cîțu nu veți mai veni la Parlament, ci veți merge la procuratură pentru explicații”, a declarat Marcel Ciolacu.

Protest la poarta Cotroceniului?

În furia sa verbală îndreptată împotriva PNL, liderul social-democrat a anunțat că lupta va fi dusă în stradă și cu ajutorul șefilor de la județe: „Am discutat cu colegii mei, iar președinții de CJ-uri și primarii PSD vor să vină la București și nu se vor duce la Guvern, ci la Palatul Cotroceni. Președintele Klaus Iohannis ar fi trebuit să vadă alocarea discreționară a bugetului de către Guvernul Cîțu și să corecteze aceste lucruri”.