CET Govora s-a calificat în faza a doua a play-off-ului Diviziei A


• sportivele vâlcene au reuşit să întoarcă „soarta” meciului de la Codlea, chiar dacă au fost conduse cu 2-0 la seturi

CS_CET1Voleibalistele Clubului Sportiv CET Govora, pregătite de soţii Nicoleta şi Marius Mărgărit, au reuşit să se califice în faza a doua a play-off-ului Diviziei A Vest (liga a doua de volei feminin), în urma victoriei obţinută în dublă manşă în faţa mai modestelor braşovence de la CSM Codlea. Dacă în urmă cu aproape două săptămâni, mai precis în data de 18 februarie, râmnicencele se impuseseră cu un categoric 3-0 în faţa aceleaşi echipe (scorurile înregistrate pe fiecare set în parte au fost următoarele: 25-18; 25-12; 25-11), dar pe teren propriu, în Sala Capela, la finele săptămânii recent încheiate, sâmbătă, 25 februarie, jocul de la Codlea a fost mult mai echilibrat decât se părea în primă „instanţă”.

Chiar dacă „zarurile” păreau aruncate încă din meciul tur de la Vâlcea, „municipalele” braşovence au încercat să îşi joace şansa până la capăt, ele pornind ca din „tun” în joc. Sportivele gazdă au izbutit să îşi adjudece primele două seturi disputate, la 17, respectiv la 23 de puncte. Antrenorii vâlceni au reuşit „trezirea” propriilor eleve abia în cel de-al treilea „mitan”, sportivele pregătite de soţii Mărgărit reuşind să se impună greu, cu 25-23. S-a intrat în setul patru, cel care, dacă ar fi fost adjudecat de gazde ar fi însemnat finalul partidei, însă nu a fost să fie pe placul suporterilor din tribune, tot vâlcencele impunându-se şi de această dată în urma unui joc foarte bun, cu 25-21. În aceste condiţii, cu scorul de 2-2 înregistrat din primele patru seturi, s-a intrat în decisiv. Râmnicencele au domonstrat încă o dată că sunt una dintre cele mai valoroase echipe din ţară la nivelul ligii secunde a voleiului feminin, ele având puterea de a se concentra şi de a-şi trece în „cont” un nou succes. Setul decisiv a fost câştigat de govorence, cu scorul de 15-7, ele reuşind astfel să se impună cu scorul de 3-2 pe terenul din Codlea (6-2 la general pe seturi).

Tot în această primă fază a play-off-ului, manşa secundă a mai avut loc partida dintre CSU Medicina Târgu-Mureş şi LPS Bihorul Oradea, gazdele impunându-se cu un scor identic cu cel din deplasare, 3-1. Câştigătoarele campionatului regulat, CSV Alba Blaj (şi marea favorită la promovarea în prima ligă naţională de volei feminin) s-a calificat din „oficiu” în semifinale întrucât, formaţia care a încheiat pe locul opt în clasament (ultimul), LPS „Avram Iancu” Zalău s-a retras din campionat încă de la startul acestuia, din luna octombrie. Tot de o calificare norocoasă în semifinale a avut parte şi CSM Târgovişte, adversarele acestora, sportivele de la CSŞ2 Baia Mare alegând să nu se mai prezinte la meciurile din play-off.

Astfel, în semifinalele întrecerii, cele două dueluri stabilite sunt următoarele: CS CET Govora Râmnicu Vâlcea – CSU Medicina Târgu-Mureş şi CSV Alba Blaj – CSM Târgovişte. Partidele se vor disputa în sistem tur-retur, acestea urmând a avea loc în datele de 31 şi 7 aprilie. Important de menţionat este şi faptul că dacă într-un meci, formaţiile implicate îşi împart victoriile, pe terenul echipelor primele menţionate mai sus se va desfăşura jocul decisiv, cel cu numărul trei, în data de 21 aprilie.