Cele cinci puncte critice ale infrastructurii rutiere județene, pe masa prefectului


• Mihai Oprea a avut o ședință cu președintele Consiliului Județean Vâlcea și reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, Secției Drumuri Naționale Vâlcea și ai Serviciului Rutier Vâlcea

Marți, a avut loc o întâlnire, la sediul Instituției Prefectului – județul Vâlcea, la care au participat: Constantin Rădulescu, președintele CJ Vâlcea, Călin Cosmin Petruț, director regional – Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova, Lăcrămioara State, șef – Secția de Drumuri Naționale Vâlcea, subcomisar de poliţie, Florin Mărăscu, șef – Serviciu Rutier Vâlcea.
„Sunt câteva chestiuni urgente pe care trebuie să le coordonăm pentru a evita blocajele în circulație și tocmai de aceea factorii implicați trebuie să comunice foarte bine. Iată câteva concluzii de la întâlnirea de astăzi:
La Călimănești, pe DN7 CC, Centura Călimănești, în zona alunecării SITUAȚIA ESTE ÎN DINAMICĂ întrucât se înregistrează în continuare scurgeri de ape de pe versant, care antrenează și material pietros pe partea carosabilă. În funcție de evoluție, CNAIR, prin structura regională, dar și județeană (respectiv D.R.D.P. Craiova și Secția de Drumuri Naționale Vâlcea), vor interveni cu utilaje. Între timp se lucrează la expertiza tehnică pentru identificarea soluțiilor de rezolvare a acestei probleme, apărută în urma unor fenomene naturale.

  • Începând cu 25.04.2023, se vor relua lucrările de asfaltare pe DN7 (km 159+759-174+870), între Milcoiu și Râmnicu Vâlcea. Aici se execută lucrări de întreținere periodică – așternere covor asfaltic. Lucrările se vor executa și în zona sensului giratoriu de la intersecția DN 7 cu DN 67 (Budești – unitatea militară/Peco Boromir). În timpul execuției lucrărilor de asfaltare, sensul giratoriu va fi demontat, urmând a se reamplasa după finalizarea lucrărilor de asfaltare și identificarea unei soluții optime pentru fluidizarea traficului.
  • Cu privire la podul de podul peste Olt de pe DN 67B, între Drăgășani și Poganu, am fost informați asupra faptului că se lucrează la găsirea unei soluții cât mai bune pentru toți participanții la trafic. În acest moment se folosește ruta ocolitoare (pentru toate categoriile de autovehicule): DN 67B – DN 64 – DJ 678C – DJ 678 -DN 67B Drăgășani – Fișcălia – Buciumeni – Câmpu Mare. Pentru autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone se poate folosi și ruta: DN 67B – DN64 – DJ 546G – DJ 546 – DN 67B Drăgășani – Strejești – Moșteni – Poganu. Drumul este în administrația SDN Slatina.
  • În ceea ce privește podul peste Luncavăț, de pe DN 67 (km 152+394), din Horezu, s-a semnat contractul de lucrări. În prezent se execută lucrări care nu afectează partea carosabilă, și începând cu 2 mai 2023 vor începe lucrările la suprastructura podului. Circulația rutieră se va desfășura alternativ și va fi dirijată cu semafoare.
  • Referitor la alunecarea de teren de pe DN 67 (km 151+080-151+180), din Horezu, s-au efectuat studii geotehnice, ridicări topografice, a fost făcută expertiza tehnică și urmează întocmirea unui proiect tehnic. Pentru desfășurarea traficului în condiții de siguranță se va asfalta parcarea adiacentă, prin care se va desfășura traficul rutier, pe sensul Râmnicu Vâlcea – Târgu Jiu”, precizează Mihai Oprea, prefectul județului Vâlcea.

Circulația rutieră se va desfășura dirijat în zonele în care se execută lucrări, iar pentru evitarea formării blocajelor, participanții la trafic sunt rugați să respecte semnalizarea temporară și indicațiile piloților de trafic.