Cel mai tare concert de Dragobete la Teatrul Anton Pann


afis_concertMâine, de la ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului Anton Pann, puteţi asculta concertul Acustic live (flamenco, pop, folk), susţinut de Silvan Stâncel şi Ovidiu Scridon.

După ce au colindat prin lumea mare şi prin Ţara Românească, Silvan Stâncel şi Ovidiu Scridon, doi tineri cunoscuţi mai mult în afara graniţelor ţări, ajung mâine (chiar de Dragobete) şi la Rm. Vâlcea. Sub genericul „Improvizaţii de iarnă” cei doi ne propun un concert de zile mari. Timp de două ore, cei care vor fi prezenţi în Sala Mare a Teatrului Anton Pann vor asculta muzică flamenco, pop şi folk. Cine sunt cei doi, veţi vedea în rândurile de mai jos.

„Sunt un om liber şi de-aici pleacă totul” aşa se declară Ovidiu Scridon

Născut în oraşul Târnăveni din judeţul Mureş, Ovidiu Scridon este fascinat de mic de manifestările Cenaclului Flacăra, motiv pentru care este atras de chitară încă din vremea în care învaţa să scrie şi să citească. După absolvirea Academiei de Studii Economice Bucureşti, în anul 1996, Ovidiu face primele înregistrări în studioul B`inişor al lui Valeriu Sterian şi editează albumul „Într-o zi…”, album ce se bucură de-un succes neaşteptat. După absolvirea facultăţii devine coordonatorul de antenă al postului Radio Total, moment în care priorităţile urmează o altă cale, mai puţin cea a muzicii folk. După cinci ani petrecuţi în Radio Total, urmează alţii aproape trei în grupul MediaPro, iar între noiembrie 2006 şi iunie 2011 a fost Coordonatorul Traffic-ului de publicitate al grupului de presă Realitatea-Caţavencu. Este absolvent al unui master de Comunicare şi Relaţii Publice în cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative „David Ogilvy” din Bucureşti şi al unui master de Management în cadrul Universităţii Penn State din State Colege, Pennsylvania, USA. Dragostea pentru folk îl face cunoscut în America, concertele sale fiind apreciate la justa valoare. După o absenţă considerabilă, Ovidiu Scridon, cunoscut printre iubitorii muzicii folk şi nu numai, revine pe scena românească la-nceputul anului 2007, plin de optimism, energie şi bucuria de-a împărtăşi din emoţiile lui, alături de chitara şi muzicuţele sale.

„Muzica este, cred eu, nu o realizare, ci o devenire… o devenire continuă” după acest motto se ghidează Silvan Stâncel.

Absolvent de filologie, germană-franceză pe care le-a făcut la Cluj-Napoca, Silvan, mărturiseşte faptul că „prima lui iubire” a fost şi va rămâne în continuare chitara, chitara flamenco, chitara clasică, chitara sub toate formele ei. Îşi compune singur piesele, atât pe cele instrumentale, cât şi pe cele vocale. De-a lungul timpului a câştigat numeroase premii la Festivaluri Naţionale de Folk, amintim doar câteva: premiul I OM BUN, Festivalul Naţional Concurs de Muzică Folk, Bucureşti, 2006; premiul I PRIMA IUBIRE, Festivalul Naţional Concurs de Muzică Folk, Reghin, 2006; Marele Premiu – Premiul I, TROFEUL OMUL CU O CHITARĂ la Festivalul Naţional Concurs de Muzică Folk, Brăila, 2006; Marele Premiu, TROFEUL CORONA FOLK FESTIVAL, la Festivalul Naţional Concurs de Muzică Corona Folk, Braşov, 2007.

Faptul că într-un timp scurt de doar 12 luni a obţinut de şapte ori cele mai mari premii şi trofee la festivalurile naţionale în care muzica acustică şi chitara sunt promovate (se referă aici atât la festivalurile naţionale de folk, cât şi la alte tipuri de festivaluri) a însemnat ceva. A fost invitat la Paris, în anul 2008, în cadrul Festivalului Internaţional de Muzică „Migrations”, unde a cântat repertoriul său instrumental şi, totodată, cântecele sale în limba română. După concert francezii au venit să-l felicite. Ar fi multe de spus despre Silvan, mai adăugăm doar atât: a reuşit să organizeze singura tabără de chitară (www.tabarachitara.ro) din istoria judeţului Alba şi printre puţinele de gen din România.