Cel mai important contract semnat de Oltchim: Combinatul plătește gazul la un preț crescut cu 12% față de anul trecut!


• în spațiul unui singur an, tariful a sărit îngrijorător
Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz a încheiat două contracte de vânzare – cumpărare gaze cu Oltchim, în valoare totală de 37,91 milioane lei, conform unui raport remis Bursei de Valori Bucureşti.
Conform Bursa.ro, primul contract, în valoare de 37,88 milioane lei, vizează vânzarea – cumpărarea de gaze naturale pe piaţa concurenţială, în perioada 1 iulie 2018 – 30 iunie 2019. Contractul prevede plata în avans şi factura de regularizare scadentă în 30 de zile de la data emiterii. Penalităţile de neplată sunt de 0,1%/zi. Cel de-al doilea contract este în valoare de 26.968,31, pentru livrare gaze în aceeaşi perioadă ca şi în primul contract. Penalităţile prevăzute vor fi „la nivelul dobânzilor de întârziere datorate pentru neplata la termen a obligaţiilor bugetare”.
Interesant este faptul că Oltchim plătește cu mai bine de patru milioane și jumătate de lei mai mult decât pentru precedentul contract de vânzare-cumpărare de gaze, combinatul încheind un contract de 33,15 milioane lei cu societatea Romgaz pentru perioada 1 iulie 2017 – 30 iunie 2018.