Cei trei magnifici vâlceni care au luat ochii Ambasadei Franței


Luni, 14 mai 2018, a avut loc festivitatea de decernare a premiilor oferite de Ambasada Franței în România, în parteneriat cu Institutul Francez din România, Business France și Camera de Comerț și Industrie Franceză din România (CCIFER) câștigătorilor concursului „Orașe durabile” 2018.
La secțiunea „mobilitate urbană”, Vâlcea a fost reprezentată cu proiectul care a primit finanțare „Asfaltare drumuri de interes local în comunele Bărbătești, Costești, Pietrari, județul Vâlcea. Acțiune 2 Asfaltare drumuri de interes local în comuna Costești”.
La evenimentul organizat de Ambasada Franţei au fost prezenţi: ambasadorul Franței în România, doamna Michèle Ramis, Ion Cîmpeanu, secretar de stat în Ministerul Mediului, Ciprian Roşca, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Hervé Boisguillaume, directorul proiectului “Oraşul durabil”, în cadrul Direcţiei Afacerilor Europene şi Internaţionale aflată sub autoritatea comună a Ministerului Francez al Tranziţiei Ecologice şi Solidare şi a Ministerului Coeziunii Teritoriilor, şi Alexandru Aldea, preşedintele juriului concursului, decan al Facultăţii de Inginerie în Limbi Străine a Universităţii Tehnice de Construcţii din Bucureşti.
Dosarul de candidatură a cuprins: formularul de candidatură (în limba franceză sau în limba română); o prezentare a colectivității locale (în limba franceză sau în limba română); o prezentare detaliată a proiectului (în limba franceză sau în limba română); un buget detaliat al proiectului.
Peștereanu: „Este o onoare fără margini!”
Contactat telefonic pe acest subiect, edilul Costeștiului nu și-a ascuns bucuria dar și mândria: „A fi nominalizat de Ambasada Franței este o onoare fără margini. Pe viitor, vă asigur că vom face totul să și câștigăm tot împreună cu vecinii din Bărbătești și Pietrari!”
Bănacu: „Am muncit și muncim bine împreună”
Primarul din Bărbătești a fost deosebit de plăcut surprins de această veste admițând că: „Am muncit și muncim bine împreună cu Toni și Nicușor de la Pietrari. E o veste nemaipomenită și chiar vreau să-i felicit public pe colegii mei dar și personalul din cele trei primării.”