Ceasul rău


15.585 lei, recolta Poliţiei Rutiere în ultimele 24 ore

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au continuat acţiunile pe şoselele vâlcene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto şi a pietonilor cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circu­laţie. Aceştia au desfăşurat 2 acţiuni pe linie de prevenire a eveni­mentelor rutiere şi au aplicat 81 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 15.585 lei. Şi de această dată, cele mai multe sancţiuni contraven­ţionale, respectiv 41, au fost aplicat pentru nerespectarea regimului legal de viteză. În activitatea desfăşurată au fost reţinute şi 2 permise de condu­cere, unul pentru depăşire neregu­lamentară şi unul pentru depăşirea vitezei legale cu mai mult de 50 km/h.

Pe acest fundal, marţi  seara în jurul orei 21.05, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier l-au depistat pe G. Adrian, de 33 ani, din comuna Vaideeni, pe strada Calea lui Traian din municipiul Rm. Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism marca Dacia Logan. Deoarece conducătorul auto emana vapori ce păreau a fi de alcool, poliţiştii l-au testat cu aparatul etilotest, iar acesta a indicat o valoare de 1,73 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Judeţean Vâlcea unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băutu­rilor alcoolice.

Accident rutier la Horezu cu o fetiţă de cinci ani în prim plan

Marţi seara, în jurul orei 19.20, D. Domiţian, de 43 ani, din comuna Vaideeni, conducătorul unui autoturism marca Suzuki, a fost implicat într-un accident rutier pe strada Alexandru Odobescu din oraşul Horezu. Astfel, în timp ce efectua manevra de mers înapoi, D. Domiţian nu s-a asigurat în mod corespunzător şi a lovit, cu partea din spate a autoturismului, o bicicletă condusă de S. I., de 5 ani, din oraşul Horezu. În urma accidentului, minora a fost rănită uşor, fiind transportată la Spitalul orăşenesc din Horezu pentru îngrijiri medicale, unde a fost diagnosticată cu traumatism cranio – cerebral acut deschis, plagă frontală, nefiind necesară internarea acesteia în spital. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Arestat preventiv pentru 29 de zile

Tot marţi, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 11 Poliţie Rurală Zătreni, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălceşti, l-au prezentat pe Dumitru D., din comuna Grădiştea, principalul suspect în cazul unui furt de ţiţei comis în data de 18 august a.c. în comuna Livezi, instanţei de judecată, care în baza probatoriului administrat a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 29 de zile.

Alt mopedist s-a ales cu fractură de claviculă

accident_motoMarţi, la ora 12.45, în oraşul Băbeni, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea uşoară a unui conducător de moped. Astfel, în timp ce conducea un moped pe D.N. 64, din direcţia Drăgăşani către Rm. Valcea, la km 97+5000m., N. Gheorghe, de 42 de ani, din oraşul Băbeni, nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea unui viraj spre stânga şi a intrat în coliziune cu un autoturism marca Dacia Solenza, care era condus în aceeaşi direcţie de mers de P. Nicolae, de 40 ani, din municipiul Rm. Vâlcea. În urma impactului, N. Gheorghe a fost rănit uşor, fiind diagnosticat cu  fractură claviculă stânga.

Atât conducătorul mopedului, cât şi al autoturismului au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ şi le-au fost recoltate  probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.