Ceasul rău


Beat la volan şi fără permis de conducere

La data de 22 martie, în jurul orei 02.24, poliţiştii din cadrul Politiei municipiului Râmnicu Vâlcea au oprit în trafic autoturismul marca Fiat Punto,  condus de un cetăţean de 32 ani, din Râmnic. conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, în urma verificărilor în bazele de date ale poliţiei s-a stabilit că tânărul nu posedă permis de conducere pentru  nicio categorie de vehicule. În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere şi sub influenţa băuturilor alcoolice.

39 de călători frauduloşi şi… la furat piese feroviare

În această săptămână, poliţiştii Biroului de Poliţie Transporturi Vâlcea şi cei din cadrul posturilor de poliţie TF subordonate au desfăşurat activităţi în vederea  prevenirii faptelor antisociale şi pentru menţinerea unui climat corespunzător de siguranţă publică în staţii şi pe trenurile de persoane, combaterii faptelor de natură contravenţională şi penală, a fenomenului de călătorie frauduloasă.  Astfel, au fost efectuate 13 controale, au fost patrulate 27 de trenuri şi 25 de staţii, au fost depistaţi 39 călători frauduloşi,  fiind încasate suprataxe în valoare de 296 lei, aplicate 5 sancţiuni contra­ven­ţionale în valoare de 1.000 lei şi legitimate 70 persoane.  Poliţiştii Postului de Poliţie TF Govora au depistat în perimetrul Staţiei CF Govora un tânăr de 25 de ani din Râmnic, un bărbat de 32 de ani şi un adolescent de 16 ani, ambii din  comuna Mihăeşti,  care au pătruns în zona de siguranţă feroviară fără a respecta prevederile legale, cu intenţia de a sustrage piese şi componente din Depozitul Întreprinderii de petrol şi gaze, depozit aflat în vecinătatea staţiei. Cei în cauză a fost sancţionaţi contravenţional conform Legii nr. 61/1991, cu suma de 200 lei fiecare.

Trei şoferi au devenit pietoni, din cauza vitezei excesive

În data de 21 februarie, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea au acţionat pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică şi în vederea prevenirii evenimentelor rutiere şi a depistării conducătorilor auto care încalcă prevederile legale privind circulaţia pe drumurile publice. Cu ocazia activităţilor desfăşurate, poliţiştii din cadrul Ser­viciului Rutier au  controlat  167 autovehicule, au reţinut 3 permise de conducere pentru încălcarea normelor privind depăşirea în trafic şi au întocmit 61 procese verbale,  aplicând 90 de sancţiuni con­tra­venţionale, din care 12 aplicate pietonilor. Poliţiştii din cadru Poli­ţiei municipiului Râmnicu Vâlcea au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii comiterii de fapte antisociale şi producerii eveni­mentelor rutiere, având ca rezultat aplicarea a 69 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 10.200 lei, reţinerea a 3 permise de conducere, controlarea a 95 de autovehicule şi legitimarea a 187 persoane.

Grupaj realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea