Ceasul rău


Poliţiştii au identificat suspecţii unui caz de furt produs în oraşul Băbeni

Poliţiştii din Băbeni au fost sesizaţi de către Gheorghe S., despre faptul că, persoane necunoscute i-au sustras, de pe un teren pe care îl deţine în oraş, porţile din fier forjat şi au pătruns în cabana din lemn pe care o are pe acel teren, de unde au sustras mai multe bunuri. Cu ocazia cercetărilor efectuate la locului faptei, oamenii legii au constatat că autorii au sustras două porţi de acces auto şi o poartă mică, toate din fier forjat, după care au pătruns, prin efracţie, în interiorul cabanei, de unde au sustras 2 saltele din burete şi mai multe scule şi unelte folosite în grădină, profitând de faptul că imobilul nu era locuit.

În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate operativ, poliţiştii au reuşit recuperarea bunurilor sustrase și identificarea principalilor suspecţi.Este vorba despre Daniel B., de 22 ani, Nicolae B., de 35 ani, Marin P., de 24 ani şi A.M., de 17 ani, toţi domiciliaţi în oraşul Băbeni. Pe numele acestora a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Poliţiştii din Brezoi au identificat autorii a două furturi

În seara zilei de 5 noiembrie, Grigore P. a depus o plângere la Poliţia oraşului Brezoi, prin care a sesizat faptul că autori necunoscuţi au pătruns, prin efracţie, într-o anexă a locuinţei sale, de unde au sustras un motofierăstrău, marca Husqvarna, în valoare de 1.000 lei.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, poliţiştii au identificat autorii furtului, respectiv pe Ion L., de 21 ani şi C. G., de 16 ani, am­bii din oraşul Brezoi, care au recunoscut fapta, iar prejudiciul a fost recuperat şi predat părţii vătămate. Cercetările continuă în cazul celor doi autori pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Totodată, la data de 8 noiembrie, poliţiştii din Brezoi au fost sesizaţi de Marius P. cu privire la faptul că, persoane necunos­cute au sustras din magazia pe care o deţine la parterul blocului în care locuieşte, un motofierăstrău marca STIHL şi un butoi de bere din inox (gol) cu capacitatea de 50 litri.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti, au fost identificaţi suspecţii în cazul producerii furtului, respectiv C. B., de 15 ani şi F.D., de 16 ani, ambii din oraşul Brezoi. Aceştia au recunoscut comiterea faptei, dar prejudiciul nu a putut fi recuperat întrucât bunurile sustrase au fost vândute.

Faţă de cei doi tineri se efectuează cercetări privind săvâr­şirea infracţiunii de furt calificat, urmând a se da soluţie pro­ce­durală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria oraşului Brezoi.

Dosar penal pentru conducere fără permis

În noaptea de 9/10 noiembrie, ora 02.10, poliţiştii rutieri l-au oprit în trafic, pe strada Mihai Viteazul, din oraşul Bălceşti, pe Milică B., de 29 ani, din comuna Alunu, care conducea un autoturism marca Audi.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că Milică B. nu poseda permis de conducere. Celui în cauză i-a fost întocmit dosar penal pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.

Pregătirea autovehiculelor pentru iarnă

Venirea iernii determină orice persoană să îşi pregătească hainele groase pentru a face faţă anotimpului, dar puţini sunt cei care îşi protejează şi maşina în această perioadă.

Astfel, iarna, din cauza temperaturilor scăzute, pot apărea probleme cu autovehiculul, motiv pentru care, Serviciul Poliţiei Rutiere Vâlcea vă recomandă:

1. verificarea stării tehnice – cel mai profesionist se realizează la service-urile auto. Elementele care trebuie avute în vedere sunt:

– concentraţia lichidului de răcire;

– etanşeitatea instalaţiei de răcire – să nu existe scurgeri de antigel;

– starea bateriei şi a încărcării alternatorului;

– sistemul de dezaburire: parbriz, geamuri laterale, lunetă, oglinzi;

– instalaţia de iluminare şi semnalizare;

-sistemul de curăţire a parbrizului – înlocuirea lichidului de spălare cu lichid special de iarnă;

2. echiparea cu anvelope de iarnă – dacă  vreţi să întâmpinaţi iarna pregătiţi, înlocuiţi anvelopele de vară cu cele de iarnă, special concepute pentru condiţiile de drum din anotimpul rece. Indiferent că este zăpadă sau nu, dacă temperatura exterioară coboară sub 5 grade Celsius este indicată „încălţarea” autotu­rismului. Anvelopele de vară îşi fac „treaba” de la 5-7 grade Celsius în sus, sub acest prag ele devin foarte tari şi îşi pierd capacitatea aderentă.

3. accesorii de iarnă – este extrem de util să aveţi la dumneavoastră:

–  racleta – pentru curăţarea geamurilor de gheaţă şi zăpadă întărită;

–  perie sau mătură mica –  pentru curăţarea zăpezii de pe maşină;

– lopată pentru zăpadă – există lopeţi care se pliază, deci nu ocupă mult loc în portbagaj;

– lanţuri antiderapante;

– cablu tractare;

Autovehiculele de peste 7,5 tone trebuie să fie în mod obligatoriu dotate cu lanţuri antiderapante, lădiţă cu nisip, lopată şi veste reflectorizante pe timp de noapte, în cazul în care conducătorii auto părăsesc autovehiculul.

Pentru a călători în siguranţă vă recomandăm să circulaţi pe drumurile publice respectând regle­mentările legale cu privire la viteză, mai ales pe timpul iernii.

Grupaj realizat de IPJ Vâlcea