Ceasul rău


317 conducători sancţionaţi pentru depăşirea vitezei legale

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au continuat acţiunile pe şoselele vâlcene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea condu­cătorilor auto şi a pietonilor cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Astfel, în cadrul acţiunilor desfăşu­rate la nivelul întregului judeţ pe linia prevenirii evenimentelor rutiere, au fost aplicate 513 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 116.233 lei şi au fost reţinute 25 permise de conducere.

Dintre sancţiunile contravenţionale constatate, 317 au fost aplicate condu­cătorilor auto care au încălcat regimul legal de viteză, fiind retrase şi 8 certificate de înmatriculare.

Minori urmăriţi naţional identificaţi de poliţişti

În perioada 24 – 26 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Urmăriri, împreună cu colegii lor de la Postul de Poliţie TF Râmnicu Vâlcea, au reuşit identificarea mai multor minori care erau daţi în urmărire naţională.

Este vorba de T. A., de 15 ani, din comuna Prundeni, R. D., de 14 ani, din comuna Lăpuşata şi Ş. C., de 15 ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, care se aflau în complexul staţiei C.F.R din municipiul Râmnicu Vâlcea.

Minorii figurau puşi în urmărire na­ţio­­nală, de la data de 17.06.2011, după ce au plecat voluntar de la Centrul de Plasament nr. 5 din municipiul Râmnicu Vâlcea.

Totodată, a mai fost identificată şi minora B.A., de 16 ani, din oraşul Băbeni, care dispăruse de la domiciliul părinţilor săi de la data de 21 iunie a.c., aceasta aflându-se la mânăstirea Bistriţa din comuna Costeşti.

Pe timpul plecării, aceasta nu a fost victima vreunei infracţiuni şi a fost încredinţată ulterior familiei.

S-a electrocutat după ce a atins cu o undiţă cablurile de la reţeaua electrică

Sâmbătă, în jurul orei 15.00, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că, pe lacul de acumulare Brădişor, în punctul Plescioara, din comuna Malaia, un bărbat s-a electrocutat.

Cu ocazia cercetării efectuate la faţa locului, oamenii legii au stabilit că Daniel T., de 33 de ani, din Buftea, judeţul Ilfov, care se afla la pescuit împreună cu familia, a atins cu o undiţă din fibră de carbon, cablurile de la reţeaua electrică, electrocutându-se.

Cadavrul bărbatului a fost trans­portat la Serviciul de Medicină Legală Vâlcea, în vederea efec­tuării necropsiei.

Toleranţă zero pentru conducătorii auto ce încalcă legea

În zilele de sâmbătă şi duminică, atât poliţiştii din Băile Govora precum şi cei din Băbeni au desfăşurat în trafic acţiuni de prevenire şi combatere a accidentelor rutiere.

Astfel, sâmbătă dimineaţa, a fost identificat, în Băile Govora, Robert M., de 24 ani, din comuna Albeşti, judeţul Prahova, care conducea o motocicletă cu numere de înmatriculare false şi fără a poseda permis de conducere

Celui în cauză i-a fost întocmit dosar penal pentru conducere fără permis şi punerea în circulaţie a unui autovehicul cu numere false de înmatriculare, infracţiuni ce se pedepsesc cu închisoarea de la unu la 5 ani.

De asemenea, tot sâmbătă, în jurul orei 02.45, un tânăr conducător auto, ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, a fost oprit în trafic de poliţişti, pe strada Serafimeşti din oraşul Băbeni.

Este vorba de Iulian P., de 31 ani, care, în urma testării cu aparatul etilo­test, s-a constatat că avea o concentraţie de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul s-a ales cu dosar penal şi a fost condus la Spitalul Judeţean Vâlcea, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.