Ceasul rău


La 15 şi 21 de ani, autorii mai multor furturi

Poliţiştii municipali, în colaborare cu colegii lor de la Govora şi Mihăeşti au reuşit identificarea şi documen­tarea activităţii infracţionale a unui tânăr de 21 de ani, care împreună cu un minor sunt suspectaţi de comiterea mai multor infracţiuni de furt. Este vorba de un tânăr de 21 de ani, din comuna Popeşti şi altul de 15 ani, din comuna Mihăeşti, în sarcina cărora poliţiştii au reţinut comiterea a 4 infracţiuni de furt din societăţi comer­ciale şi locuinţe şi crearea unui preju­diciu de aproximativ 32.000 lei. Cei doi suspecţi au fost prezentaţi instan­ţei de judecată, care în baza proba­toriului administrat,a dispus arestarea preventivă a lui bărbatului de 21 de ani pentru o perioadă de 29 zile.

Tentativă de viol la Alunu

Duminică dimineaţa, poliţiştii din Alunu au fost sesizaţi de o femeie de 47 de ani, din localitate, cu privire la faptul că, în jurul orei 05.00, un tânăr a pătruns fără drept în curtea locuinţei şi a încercat să o violeze. Victima a declarat oamenilor legii că a strigat după ajutor, iar în apărarea sa au sărit două vecine, la vederea cărora agresorul a fugit. Poliţiştii au demarat investigaţiile şi au reuşit identificarea principalului suspect. Este vorba de un tânăr de 19 ani, din localitatea Alunu, care a şi recunoscut, în timpul anchetei, comiterea faptelor. Pe numele tânărului a fost deschis un dosar penal pentu comiterea infracţiunilor de tentativă de viol şi violare de domiciliu, iar în cazul în care va fi găsit vinovat riscă până la 5 ani de închisoare.

A decedat călcat de propria maşină

Duminică seara, în localitatea Oteşani, sat Vâlculeşti, s-a produs un eveniment rutier soldat cu decesul unei persoane. Un bărbat de 41 de ani din Bucureşti se afla la volanul unui autoturism, marca Audi Q7, a oprit pe un sector de drum în rampă şi a coborât să stea de vorbă cu un cunoscut. Întrucât nu a asigurat corespunzător autovehiculul, acesta s-a pus în mişcare, prinzându-l sub roata stânga faţă pe bărbat care a încercat să se urce la volan cu intenţia de a-l opri.În urma accidentului a rezultat decesul conducătorului auto, care a fost transportat la morga Spitalului Horezu, în vederea efectuării necropsiei.

Fura ţiţei de la locul de muncă

Poliţiştii din Lăpuşata au fost sesizaţi de către şeful obiectiv de pază CIVITAS, cu privire la faptul că, în timp ce efectua un  control la parcul de ţiţei Lăpuşata, a surprins  operatorul de serviciu în timp ce oferea spre vânzare ţiţei unui cetăţean, iar la vederea agenţilor de pază s-a urcat într-un autoturism şi a fugit. Poliţiştii au procedat la scotocirea zonei, reuşind identificarea autoturismului, ce se afla parcat în curtea unui localnic, la o distanţă de circa 500 m de parcul de ţiţei. În interiorul autoturismului, oamenii legii au identificat un bazin metalic confecţionat artizanal, în care se afla cantitatea de 575 litri ţiţei, sustrasă, de către suspect, din parcul petrolier unde îşi desfăşura activitatea. Întreaga cantitate de produs petrolier a fost predată la OMV Petrom, urmând a se stabili prejudiciul rezultat din comiterea faptei. Bărbatul este acum cercetat pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Acţiune preventivă pe linie rutieră

Sub deviza „Împarte  drumul!”,  la data de 31 mai a.c., în zona centrală a municipiului Râmnicu Vâlcea, începând cu ora 11, se va desfăşura o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere organizată de  Poliţia Rutieră Vâlcea, în colaborare cu  Suzuki România – filiala  Vâlcea. Prin această campanie, Poliţia Rutieră doreşte să atragă atenţia tuturor participanţilor la trafic cu privire la faptul că pe drumurile publice circulă nu numai autovehicule pe patru roţi ci şi pe două roţi. Vor fi distribuite, celor aflaţi  în trafic, brelocuri dar şi materiale informativ- preventive conţinând recomandări atât pentru conducătorii de vehicule pe patru roţi cât şi pe două roţi. Miercuri, 01 iunie, în parcarea Centrului Comercial River  Plaza Mall , în organizarea Serviciului Rutier Vâlcea va fi organizată o activitate destinată copiilor, pentru a marca Ziua Copilului.  Astfel, în  parcarea special amenajată va fi organizat pentru copii de clasa a  IV a  un circuit de card  board  car ( maşini confecţionate din carton), concurs la care vor participa elevi de la şcoli din municipiul Râmnicu Vâlcea.

Grupaj realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea