Ceasul rău


A rămas fără banii de pe bancheta maşinii

Poliţiştii vâlceni au fost sesizaţi de către o femeie din oraşul Pucioasa, judeţul Dâmboviţa, de faptul că, din autovehiculul personal un necunoscut i-a sustras suma de 200 euro. Cercetările atestă faptul că femeia a parcat maşina pe strada Calea Bucureşti din Râmnic şi l-a părăsit fără să asigure portierele, lăsând pe bancheta din spate o geantă cu 200 euro. Când s-a întors la maşină a constatat lipsa banilor. Criminaliştii vâlceni au prelevat probe în vederea identificării autorului.

Bicicleta – sănătate pentru noi şi mediu

Inspectoratul de Poliţie Vâlcea – Serviciul Rutier şi Centrul de Informare Dau­ne, Complexul Comercial River Plaza Mall şi alţi sponsori organizează un con­curs de biciclete sub egida „Bicicleta – sănătate pentru noi, dar şi pentru me­diul înconjurător”. Scopul acţiunii îl constituie încurajarea educaţiei rutiere prin informarea bicicliştilor privind regulile ce trebuie respectate pentru a cir­cu­la în siguranţă pe drumurile publice. Competiţia are loc la Şcoala Generală nr. 10, participând 24 de elevi. Concurenţii vor susţine o probă teoretică, vor parcurge un traseu cu obstacole şi o probă de viteză. Elevii vor primi şi premii.

A părăsit carosabilul şi a avariat două maşini

În timp ce conducea un autoturism în Râmnic, un tânăr de 19 ani din Racoviţa nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism marca Opel condus de o femeie din Mihăeşti, intrând în coliziune cu acesta. Maşina tânărului din Racoviţa a părăsit partea carosabilă şi a mai avariat două autoturisme, parcate în apropiere. O femeie de 32 de ani a suferit o fractură de claviculă. Şoferii au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Depăşirea l-a băgat în spital

Un bărbat de 25 de ani din comuna Şuici, judeţul Argeş, conducea un autoturism marca Hyundai dinspre Râmnic spre Sibiu, iar la km 233+200 s-a angajat în depăşirea unui autotir intrând în coliziune frontală cu o autoutilitară Citroen, care circula regulamentar din sens opus. În urma impactului, şoferul maşinii Hyundai a suferit leziuni la coloana vertebrală, fiind transportat la Spitalul Floreasca din Bucureşti. Şoferii nu consumaseră alcool.

Băut, a avariat două maşini

Poliţiştii din Budeşti, au fost sesizaţi de un localnic, cu privire faptul că, pe raza satului Bârseşti, a avut loc o tamponare între două autoturisme. Depa­sându-se la faţa locului, poliţiştii au constatat că autoturismul, marca Daewoo Espero, condus de un cetăţean de 30 de ani, din comuna Budesti, în timp ce se deplasa, pe DJ 678, din  direcţia Galicea spre Budesti, pe raza satului Bârsesti a acroşat, cu partea dreaptă,  partea spate a autoturismului, marca TOYOTA RAV4,  care era staţionat regulamentar, în afara părţii carosabile. În urma impactului s-au produs avarii la ambele autoturisme. La testarea cu aparatul etilotest, a conducătorului auto, a rezultat o concentraţie de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care poliţiştii au întocmit un dosar penal şi l-au condus pe bărbat la Spitalul Judeţean Vâlcea unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.