Ceasul rău


Autor a 7 furturi, identificat în Sineşti

Poliţiştii din Sineşti au iden­ti­ficat principalul suspect în cazul a 7 furturi comise în perioada 30.11.2009-20.03.2011. În baza pro­­belor administrate în aceste cau­­ze, ce se aflau în evidenţe cu au­tori necunoscuţi, poliţiştii au so­li­citat instanţei de judecată şi au ob­ţi­nut emiterea unui mandat de per­chiziţie pentru domiciliul unui ce­tă­ţean din comuna Sineşti, de unde au fost identificate şi ridicate mai multe bunuri provenind din comi­te­rea unor infracţiuni. În sar­cina sus­pectului au fost reţinute un număr de 7 infracţiuni de furt din locuinţă, poliţiştii continuând cerce­tă­rile în vederea documentării în­tregii activităţi infracţionale a acestuia.

Cercetaţi penal pentru furturi din gospodării

În data de 29.03.2011, poliţiştii din Berbeşti, au reuşit identificarea şi documentarea activităţii infracţio­nale a unui grup format din 3 per­soane suspecte de comiterea unor infracţiuni de furt, fapte ce se aflau în evidenţe cu autori necunoscuţi. Este vorba despre trei tineri cu vârs­te cuprinse între 18 şi 24 de ani, toţi din Berbeşti, care în noap­tea de 19/20 august 2010 au pă­truns în locuinţa unui cetăţean din oraş de unde au sustras mai multe bunuri în valoare de 3000 de lei. Extinzând cercetările, oamenii legii au stabilit că cei trei sunt principalii suspecţi şi în cazul a 5 furturi, co­mise în luna martie 2011, când au sustras din gospodăriile unor local­nici, un aparat de sudură şi 21 de găini. Tinerii sunt cercetaţi penal pen­tru furt calificat, o parte din pre­judiciu fiind recuperat de poliţişti.

Prinşi dezasamblând funicularul

Marţi după amiază, poliţiştii din Budeşti au prins în flagrant doi tineri care sustrăgeau piese meta­li­ce de la un funicular amplasat pe malul stâng al Oltului. Este vorba despre doi cetăţeni de 23 şi 24 de ani, ambii din Râmnic, care tăiau cu un bomfaier şuruburile de prindere de la un subansamblu metalic al funicularului. Cei doi tineri inten­ţio­nau să transporte piesele sustrase, cu ajutorul unui autoturism, la un centru de colectare, din municipiul Râmnicu Vâlcea, pentru a le valo­rifica. Suspecţii s-au ales cu un do­sar penal pentru tentativă de furt calificat.

Grupaj realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea