Ceasul rău


Pompierii vâlceni, angrenați în 2.500 de misiuni

• doar în primele șase luni ale anului

În prima jumătate a anului, pom­pierii din cadrul Inspecto­ra­tului pentru Situații de Urgență „General Ma­gheru” Vâlcea au inter­venit în 2.506 misiuni. Lor le-au fost alături echi­pajele SMURD care au intervenit prompt, de fiecare dată când au fost solicitate. Anul trecut, pompierii au salvat 47 de persoane, din care 38 adulți și 9 copii, precum și 280 de animale. Amintim faptul că re­pre­zentanții ISU Vâlcea au intervenit în tot felul de situații, de la preluarea răniţilor la accidente rutiere, alune­cări de teren, stingerea incendiilor la operatorii economici ce se ocupă cu comercializarea substanțelor pericu­loase.

Un hectar de miriște din Prundeni, în flăcări

În data de 16 septembrie, la ora 17.25, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” Vâlcea au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu produs la mirişte în localita­tea Prundeni.

Până la stingerea incendiului, a ars circa un ha de mirişte. Conform primelor estimări, valoarea pagubelor este nesemnificativă, iar cea a bunu­rilor salvate aproximativ 10.000 de lei (cultura de porumbi din apro­pie­re). Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminarii, se pare a fi utilizarea focului fără respectarea regulilor de apărare împotriva incen­diilor.