Ceasul rău


Incendiu la o casă din Stoilești și pagube de 8.000 lei!

În data de 23 iulie, la ora 14.20, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” Vâlcea au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit în comuna Stoileşti.  Până la stingerea incendiului, au ars: acoperişul unei case de locuit, construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de aproximativ 64 mp; o bucătărie de vară, construită din lemn cu învelitoare din ţiglă, pe o suprafaţă de circa 6 mp; mobilierul din bucătărie şi s-au degradat: o butelie, aragazul, o maşină de spălat, un geam termopan . Conform primelor estimări, valoarea pagubelor totalizează circa 8.000 de lei, iar cea a bunurilor salvate aproximativ 70.000 de lei. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminarii, se pare a fi aprinderea materialelor textile din apropierea aragazului.

Din cauza coșului avariat, locuință, în flăcări, în Câineni!

Marți, angajații ISU Vâlcea au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit în comuna Câineni.  Până la stingerea incendiului, au ars: acoperişul unei case de locuit, construit din lemn cu învelitoare din ţiglă, pe o suprafaţă de aproximativ 130 mp; acoperişul unei bucătării de vară, construit din lemn cu învelitoare din plăci de azbociment, pe o suprafaţă de circa 30 mp şi s-au degradat: tavanul casei şi bucătăriei, 3 ferestre termopan, mobilierul, articole de îmbrăcăminte şi uz gospodăresc. Conform primelor estimări, valoarea pagubelor totalizează circa 30.000 de lei, iar cea a bunurilor salvate aproximativ 70.000 de lei. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminarii, se pare a fi intrarea în contact a scânteilor cu materialele combustibile din cauza coşului pentru evacuarea fumului deteriorat.

Incendii de miriște în Prundeni și Amărăști!

Zilele trecute, pompierii militari au intervenit pentru stingerea a două incendii produse la miriște în Prundeni și Amărăști. Până la stingerea incendiilor, au ars: miriştea pe circa 1,5 ha,  aproximativ 0,6 ha cultură de grâu, circa 25 ml de gard şi au fost afectaţi: 6 pomi fructiferi, 120 butuci de viţă de vie. Conform primelor estimări, valoarea pagubelor este de circa 4.500 lei, iar cea a bunurilor salvate aproximativ 20.000 de lei. La ambele incendii, cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminarii, se pare a fi utilizarea focului fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.