Ce este un credit IFN


Ai nevoie urgentă de bani? Un credit IFN poate fi alegerea potrivită atunci când vrei să împrumuți o sumă modestă, dar îți dorești să eviți procedurile prevăzute în acordarea unui credit bancar. Scopul unui astfel de credit este acela de a simplifica procesul de împrumut al banilor, ajutând solicitanții să intre în posesia unei anumite sume, în scurt timp.

Ce sunt IFN-urile și credite IFN?

IFN sau Instituțiile Financiare Nebancare, reprezintă o entitate, ce își desfășoară activitatea de creditare, în mod legal, cu titlul profesional, urmând condițiile stabilite prin lege. Toate IFN-urile sunt atent supravegheate de către Banca Națională a României, astfel încât fiecare client să aibă o siguranță a securității serviciilor solicitate. IFN-urile permit debitorilor să acceseze capital pe care, în mod normal, nu l-ar putea obține de la instituțiile bancare convenționale.
Creditele IFN sau creditele nebancare, sunt asemănătoare cu creditele de tip bancar, însă principalele diferențe constau în sumele împrumutate, durata perioadei de creditare și accesibilitatea creditelor. Aceștia sunt de fapt principalii factorii care determină tot mai multe persoane să se orienteze către un credit online IFN atunci când au nevoie urgentă de bani. 
În funcție de nevoile fiecărui client, IFN-urile pot oferi credite de consum, ipotecare, imobiliare, microcredite, operaţiuni de factoring, leasing financiar, emitere de garanţii, asumare de angajamente de finanţare, credite cu primire de bunuri în gaj, precum și orice alte forme de finanţare, în funcție de natura creditului.

Cum poți obține un credit IFN?

Spre deosebire de instituțiile bancare, IFN-urile nu țin cont de istoricul negativ înregistrat la Biroul de credit. Acest lucru facilitează acordarea creditelor, atât persoanelor fizice, cât și juridice, cu vârsta de peste 18 ani, indiferent de scorul de credibilitate. Ținând cont de acest lucru, poți obține un credit ifn online în doar câteva minute atunci când ai nevoie de bani. Alege creditorul, completează formularul online pentru creditul IFN și atașează documentele solicitate. 
De cele mai multe ori, ai nevoie doar de buletin și un extras de cont bancar, pentru transferul banilor. Instituția creditoare evaluează cererea depusă, urmând ca, după aprobare, să te contacteze pentru confirmare. Ulterior confirmării, vei primii banii în contul bancar curent, în aproximativ 24 de ore. 

Care sunt cele mai populare produse IFN?

În funcție de solicitant, IFN-urile pot acorda diferite credite online, cele mai solicitate fiind:

  • credite online până la salariu; 
  • credite online fără dobândă;
  • credite rapide doar cu buletinul;
  • credite online fără adeverință de venit. 

Care sunt avantajele creditelor IFN?

Acordarea unui credit rapid online oferit de instituțiile financiare nebancare, presupune o serie de avantaje pentru solicitanți. Doritorii pot intra în posesia unui credit online doar prin intermediul unei solicitări și unui număr redus de documente necesare, pot accesa rapid creditul, timpul de analiză a dosarului este scurt, iar timpul pierdut, stând la cozi la bănci, este inexistent. 
Cu toate acestea, creditele rapide online, oferă și câteva dezavantaje. Printre acestea, cele mai importante sunt reprezentate de suma maximă oferită, durata de rambursare a creditului, precum și dobânzile mai mari adesea solicitate de creditorii IFN. 
Un credit oferit de o instituție financiară nebancară, este un tip de împrumut personal negarantat. Este important să determini ce sumă ai nevoie cu adevărat. Un împrumut te poate ajuta să plătești datorii, să acoperi cheltuielile, să finanțezi o îmbunătățire urgentă a locuinței sau să folosești creditul pentru orice alte nevoi urgente. În doar câteva minute, cu ajutorul buletinului, poți intra în posesia sumei de bani necesare pentru a-ți rezolva problemele.