Braşovencele Marianei Târcă s-au „predat” la Craiova


• Dumitru Muşi a debutat cu un succes pe banca Romanului
 

La începutul acestei săptămâni, marţi şi miercuri, în Liga Naţională de handbal feminin s-au disputat patru din cele cinci partide contând pentru etapa a XI-a, ultima din turul campionatului. Primul joc al acestei runde s-a disputat sâmbătă trecută, atunci când liderul autoritar al întrecerii, CS Oltchim Râmnicu Vâlcea, s-a impus pe terenul băimărencelor de la HCM Baia Mare, scor 33-23.

Revenind la cele patru întâlniri din această săptămână, încă de la primul joc, disputat marţi, s-a produs un eveniment demn de remarcat. Dumitru Muşi, fost antrenor secund al naţionalei României de handbal feminin, şi-a făcut debutul pe banca moldovencelor de la HCM Roman. Experimentatul tehnician şi-a mobilizat destul de bine elevele, acestea reuşind să se impună, cu ceva emoţii, în faţa ocupantei ultimei poziţii din clasamentul Ligii Naţionale, Danubius Galaţi, scor final 23-18 (11-10 la pauză).

Miercuri, SCM Craiova a furnizat surpriza ultimei runde a turului, învingând redutabilă formaţie Corona Braşov, pregătită de Mariana Târcă. Meciul s-a disputat în moderna Polivalentă din Bănie, şi a pus faţă-n faţă două echipe care se luptă, în acest sezon, pentru îndeplinirea unor obiective total diferite: SCM Craiova vizează salvarea de la retrogradare, în timp ce Corona Braşov încă mai speră la un loc în cupele europene. Beneficiind de aportul experimentatei Carmen Amariei (autoare a cinci goluri, cea mai importantă marcatoare a partidei), dar şi al unei handbaliste împrumutată de la CS Oltchim (Daniela Băbeanu – 2 goluri), CSM Craiova a reuşit să se impună la limită în faţa braşovencelor, scor 22-21 (12-9 la pauză). Cu acest succes, oltencele rămân neînvinse după două jocuri disputate în 2013 (remiză cu Jolidon şi victorie cu Corona) şi privesc mult mai relaxate lupta pentru evitarea retrogradării, distanţându-se la trei puncte de ultima clasată, Danubius Galaţi, formaţia de pe malul Dunării ocupând singura poziţie retrogradabilă.

Victorie la Brăila şi salt spectaculos în clasament pentru HC Zalău

Tot miercuri s-au disputat şi ultimele două partide ale etapei a XI-a. Gheorghe Tadici şi handbalistele de la HC Zalău au dat „lovitura” pe terenul uneia dintre contracandidatele pentru obţinerea unui loc în viitoarea ediţie a cupelor europene, ieşind victorioase după partida de la Dunărea Brăila, scor final 24-20 (8-10 la pauză). Cu cele două puncte acumulate, HC Zalău urcă trei poziţii în clasamentul Ligii Naţionale. Într-un „derby al suferinţei”, CSM Bucureşti a învins pe CSM Ploieşti, scor final 25-20 (14-8 la pauză) şi, asemenea formaţiei SCM Craiova, bucureştencele au mai făcut un pas important pentru evitarea retrogradării. Vicecampioana României în ultimele două sezoane, Universitatea Jolidon Cluj, a fost nevoită să stea în această etapă, întrucât în Liga Naţională evoluează un număr impar de echipe.

Clasamentul la finalul turului

# Echipă M V E Î P

1.CS Oltchim 10 10 0 0 20

2.HCM Baia Mare 10 7 0 3 14

3.HC Zalău 10 5 2 3 12

4.Corona Braşov 10 6 0 4 12

5.Jolidon Cluj 10 5 2 3 12

6.HC Dunărea Brăila 10 5 0 5 10

7.HCM Roman 10 4 1 5 9

8.CSM Bucureşti 10 4 0 6 8

9.SCM Craiova 10 2 2 6 6

10.CSM Ploieşti 10 1 2 7 4

11.Danubius Galaţi 10 1 1 8 3