Borza începe negocierea cu sindicatele de la CET


• următoarele zile vor oferi salariaților posibilitatea să vadă personal care este fața adevărată a lui Remus Borza • administratorul judiciar tocmai s-a pricopsit cu un nou dosar penal pentru spălare de bani și abuz în serviciu

„Luna de miere și promisiuni” dintre sindicatele de la CET Govora și administratorul judiciar, Remus Borza, se oprește zilele acestea, când debutează spinoasele negocieri pe tema Contractului colectiv de muncă. Anunțul referitor la această primă „ciocnire” a venit din partea liderului UST Cartel ALFA, Ionel Vâncea. Acesta a promis că Borza nu va întâmpina nici un fel de opoziție din partea oamenilor de care răspunde la CET și că toată lumea are încredere în avocatul maramureșean care tocmai ce a fost implicat într-un alt dosar penal, de această dată pentru spălare de bani și abuz în serviciu. Este vorba de prejudicierea BCR cu aproximativ 40 de milioane de euro!

Dandea: „Unul din trei salariați români e plătit cu salariu minim pe economie”

DANDEAPrezent la Vâlcea preț de câteva ore, vicepreședintele CNS Cartel ALFA, Petre Dandea (foto, dreapta), a susținut o confe­rință de presă la sediul CJ pe tema Legii salarizării bugetarilor. Printre aspectele negative evi­den­țiate de acesta în textul legii proaspăt intrate în vigoare, lide­rul sindical a făcut și alte dez­văluiri despre miliarde de euro pe care multinaționalele reușesc să le scoată din România în fiecare an pe sub radarul autorităților naționale printr-o „planificare fiscală agresivă” în fața căreia reprezentanții statului stau drepți și nu scot nici un sunet.
Dandea nu s-a ferit să spună că planurile marilor corporații se fac din sediul ambasadei SUA și că investitorii străini au ticluit o strategie genială pentru a-și maximiza profitul: își deschid o sucursală în România, unde angajează forță de muncă pe salariu minim, după care detașează angajatul în ce colț al lumii vor ei! Al doilea om din «piramida ALFA» spune că, în acest moment, unul din trei angajați oficial în statisticile Ministerului Muncii este înregistrat cu salariul minim pe economie ceea ce nu i se pare deloc normal.