Bolnavi trimişi cu „bileţele de mână” la farmacie!?!


raft_medicamente• niciun pacient nu a primit, până acum, contravaloarea sumelor cheltuite cu medicamente şi materiale sanitare în Spitalul Judeţean

De când s-a pus în discuţie decontarea tratamentelor prescrise în spital şi achiziţionate cu bani destul de mulţi de către pacienţi, niciun vâlcean nu a văzut un leu. Astfel, niciun pacient nu a primit, până acum, contravaloarea sumelor cheltuite cu medicamente şi materiale sanitare. Şi asta, deoarece oamenii s-au prezentat la farmacii cu bileţele scrise de mână, nu cu reţete ce au parafa medicului curant sau a şefului de secţie. Mai mult, pacienţii nu ştiu că-şi pot recupera banii dacă se prezintă la farmacie cu o reţetă, nu cu un simplu bileţel. Următorul pas îl reprezintă vizita la conducerea spitalului pentru o aprobare privind returnarea banilor. Cum nimeni nu a ştiut de aceşti paşi, fapt pentru care nici nu au fost respectaţi, spitalul nu a returnat nici un leu pacienţilor.

Mare parte din vină aparţine şi medicilor, care nu se conformează, oferindu-le bolnavilor reţete cu parafa lor; acest aspect apare  şi ca urmare a lipsei de resurse financiare a unităţii medicale. Mai trebuie spus că un control al Casei de Asigurări de Sănătate Vâlcea a scos la iveală faptul că Spitalul Judeţean de Urgenţă nu eliberează bolnavilor o copie după decont, aşa cum este normal.