Bine de știut: până la ce dată trebuie depusă Declarația unică?


Agenția Națională de Administrare Fiscală reamintește contribuabililor că termenul limită pentru depunerea Declarației unice este 31 iulie 2019. Prin acest formular se declară, după caz:
• impozitul pe veniturile realizate din România sau/și din străinătate în anul 2018;
• impozitul pe venitul estimat a se realiza din România în anul 2019 sau impozitul aferent normei de venit;
• venitul estimat pentru încadrarea ca plătitor de contribuții sociale pentru anul 2019 și, după caz, contribuțiile sociale datorate în anul fiscal 2018.
Declarația unică se poate depune prin serviciul Spațiul Privat Virtual sau poate fi transmisă ANAF prin intermediul serviciului „Depunere declarații”, disponibil pe portalul www.e-guvernare.ro, pe baza unui certificat digital calificat. De asemenea, „Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice” se poate transmite și prin poștă sau se poate depune la sediul unităților fiscale.

Persoanele interesate pot beneficia de asistență telefonică de specialitate

Specialiștii ANAF oferă asistență telefonică, în domeniul fiscal sau IT, la numărul 0314.039.160, pentru completarea și depunerea declarației. În plus, contribuabilii beneficiază de asistență și la sediul unităților fiscale pentru completarea și depunerea online, utilizând calculatoarele puse la dispoziția contribuabililor special pentru acest scop. Mai mult, structurile teritoriale ale Agenției Naționale de Administrare Fiscală organizează, în întreaga țară, întâlniri cu contribuabilii, în cadrul cărora se prezintă tematici din domeniul fiscal, inclusiv tematici dedicate campaniei de depunere a Declarației unice.
„Lista întâlnirilor, structurată pentru fiecare Direcție Generală Regională a Finanțelor Publice, este publicată pe portalul www.anaf.ro și este disponibilă la următorul link:https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Informatii_R/intalniri.ht. Înscrierea participanților se realizează prin intermediul Formularului de Contact, accesibil tot pe portalul instituției , la următorul link:https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/asistenta_contribuabili/persoane_fizice/asistenta_prin_email în limita locurilor disponibile. Precizăm că MFP și ANAF au transmis, prin intermediul unei informări disponibile în contul de SPV al fiecărui utilizator, în rubrica Mesaje, informații detaliate despre depunerea Declarației Unice”, au transmis reprezentanții Ministerului Finanțelor Publice prin intermediul unui comunicat de presă.