Bani mai mulți la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea


Anul acesta, Spitalul Județean de Urgență Vâlcea a primit, prin Casa de Asigurări de Sănătate, un buget mai mare. De fapt, potrivit declarației managerului unității medicale, dr. Dan Ponoran (foto), este cel mai mare buget din ultimii cinci ani. Practic, lunar, spitalul va avea de cheltuit 5,7 milioane lei, cu 300 mii lei mai mult față de anul trecut. Totul vine ca urmare a serviciilor efectuate de către spital.
Anul acesta, până-n prezent, conducerea Spitalului Județean de Urgență Vâlcea a bifat câteva reu­șite: 60 de noi paturi pentru secțiile din clădirile nereabilitate, inclusiv Sala de nașteri de la Maternitate, paturi noi pentru Unitatea de Primiri Urgențe (U.P.U.) – cea cu care dă prima dată ochii pacientul, mașină nouă de gătit, trei electrocautere, obținându-se și autorizație Sanitară pentru bucătărie.
În viitor, managerul Dan Pono­ran are de gând să achiziționeze o linie nouă de mașini pentru spălătorie.
Menționăm că, dacă anul trecut, s-au achiziționat aparatură medicală și alte necesități cu un buget de 1 milion lei, anul acesta, managerul SJU Vâlcea, Dan Pono­ran, vrea să aducă investiții de 2 milioane lei. Oricum, de la sosirea sa în fruntea unității medicale, lucrurile s-au mișcat mult mai bine.
Lunar, 3.000 de vâlceni s-au internat la Spitalul Județean, lor adăugăndu-li-se cei care au soli­citat spitalizarea de o zi.