Alcoolicii s-au urcat iar la volan


• polițiștii au pornit pe urmele lor

La începutul week-end-ului, polițiștii Ser­vi­ciului Rutier Vâlcea au depistat doi șoferi care conduceau autovehicule pe drumurile publice deși se aflau sub influența băuturilor alcoolice. Primul căzut în plasa oamenilor legii a fost un bărbat cu vârsta de 55 de ani. Acesta conducea un autoturism de teren pe DN 64 – comuna Păușești Măglași. Având în vedere că bărbatul emana halenă alcoolică, oamenii legii l-au verificat cu aparatul etilotest. Așa s-a constatat că șoferul avea o concentrație alcoolică de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În noaptea de vineri spre sâmbătă, poliţiştii rutieri râmniceni au oprit în trafic, pentru un control de rutină desfășurat pe strada Patriarh Iustinian Marina, un autoturism. S-a constatat că la volan se afla un tânăr cu vârsta de 25 de ani și domiciliul în municipiu. După ce a fost verificat cu aparatul etilotest, s-a stabilit că tânărul avea o concentrație alcoolică de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cum au fost pedepsiți cei doi șoferi?

În ambele cazuri, polițiștii anunță că au fost aplicate sancțiuni. Cei doi șoferi imprudenți ur­mează să răspundă pentru faptele lor, pe numele acestora fiind deschise dosare de cercetare penală.