AUTORITĂȚILE AU ANUNȚAT câți refugiați se află acum în Vâlcea


Joi, 17 martie 2022, la orele după-amiezii, reprezentanții Prefecturii Vâlcea ne-au transmis o informare în care au furnizat date actualizate cu privire la numărul refugiaților din Ucraina care sunt cazați la această oră în județul nostru. Potrivit datelor centralizate la nivelul Comitetului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Vâlcea, situația se prezintă astfel: 61 de refugiați stau la persoane fizice, 55 se află în unități hoteliere și nouă persoane și-au găsit adăpost în spațiile puse la dispoziție de unitățile administrativ-teritoriale. Deci, rezultă un total de 125 de refugiați ucrainieni care sunt găzduiți în județ.
„Vâlcenii și-au dovedit ospitalitatea și generozitatea. 61 de suflete din Ucraina, care au fugit din calea războiului, sunt cazate în mai multe localități din județ, în casele unor oameni cu suflet de aur din: Râmnicu Vâlcea (25 persoane), Bărbătești (9), Fârtățești (6), Stoenești (1), Bunești (3), Budești (3), Mihăești (7), Roești (5) și Berbești (2). În unitățile hoteliere din județul Vâlcea se află 55 de refugiați: 47 într-un hotel din Băile Olănești, încă cinci sunt cazați într-o pensiune din Râmnicu Vâlcea, iar alte trei persoane într-un hotel din Drăgășani. Dispensarul din satul Zăvoieni al comunei Măciuca găzduiește nouă persoane. De la începutul războiului din Ucraina, 171 de refugiați au fost cazați la persoane fizice, unități hoteliere și în spații puse la dispoziție de autoritățile locale din Vâlcea. 46 dintre aceștia au părăsit spațiul de cazare”, au anunțat reprezentanții Prefecturii Vâlcea.
În context, mai este de menționat faptul că refugiatul cel mai vârstnic cazat în județul nostru are vârsta de 80 de ani, el aflându-se în locuința unui râmnicean. Într-un hotel din Drăgășani este cazat refugiatul cel mai tânăr, un bebeluș de numai câteva luni.