Au fost arborate drapelele României și Uniunii Europene


Astăzi, 9 mai, în fața Instituției Prefectului Vâlcea au fost arborate drapelele României și Uniunii Europene. Vremea ploioasă a făcut ca numărul participanților la marcarea Zilei Europene să fie mult redus. Au fost prezenți: prefectul județului, Florian Marin, președintele CJ Vâlcea, Costi Rădulescu, viceprimarul Râmnicului, Eusebiu Vețeleanu, subprefectul Aurora Gherghina, alți reprezentanți ai administrației publice locale, câțiva directori de deconcentrate, amintindu-i pe: Alin Voicescu – APM Vâlcea, Gheorghe Mihăilescu – Direcția Silvică, Ion Tănăsoiu – ITM Vâlcea, Gabriel Andreescu – Casa Județeană de Pensii, o parte din edilii și viceprimarii din județ etc.

„Comunitatea a avut nevoie de două războiale mondiale cu consecințe dezastruoase pentru ca europenii să se gândească la uniune. Piatra de temelie a Uniunii Europene a fost decretată de declarația istorică a ministrului francez de externe, Robert Schuman, care a prezentat planul de organizare al Uniunii Europene, pe 9 mai 1950. Au fost traversați mai mulți pași în evoluția istorică, culturală a Uniunii Europene până a se ajunge în prezent, la componența a 28 de state. La mulți ani, Europa! La mulți ani, România!”, a declarat, la manifestare, reprezentantul Guvernului în teritoriu, prefectul Florian Marin.
La rândul său, șeful județului, Constantin Rădulescu, a adresat un îndemn la încredere în viitorul României, viitorul Europei. Și viceprimarul Râmnicului a avut un discurs referitor la Ziua Europei.
Toți participanții s-au deplasat la monumentul din fața Garnizoanei Militare au fost depuse coroane de flori în memoria eroilor căzuți la datorie.