De Ziua Europei, Porți Deschise la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea


Astăzi, 9 mai, cu ocazia marcării Zilei Europei, ca dovadă a faptului că proiectul „Reabilitarea Spitalului Județean de Urgență Vâlcea”, implementat de Consiliul Județean, a fost declarat model de bună practică europeană, unitatea medicală și-a deschis porțile. Cetățenii județului au putut pătrunde în saloanele spitalului nu doar ca pacienți, ci și ca vizitatori, luând contact cu toate dotările unității medicale.
„Dacă tot e Ziua Europei, dacă tot am fost dați de către Uniunea Europeană model de bună practică, prin investiția realizată la Spitalul Județean, am decis să facem o campanie prin care încurajăm cetățenii să afle mai multe despre proiectele europene implementate cu succes de beneficiari. Proiectul de reabilitare a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea a avut ca perioadă de implementare data de 9 septembrie 2011 până pe 31 octombrie 2016. În cea de-a doua jumătate a anului 2015, au apărut probleme din cauza lipsei finanțării. Au existat penalități și până la urmă a fost depășită această perioadă grea. Pentru că lucrările au continuat fără întreruperea actului medical, mulțumesc pacienților și cadrelor medicale care au înțeles situația”, a declarat Constantin Rădulescu, președintele CJ Vâlcea.
La rândul său, managerul unității medicale vâlcene, dr. Dan Ponoran a precizat: „Cred că avem cel mai modern spital din Oltenia. Le mulțumesc tuturor pentru eforturile depuse pentru a duce proiectul la bun final. Le mulțumesc pacienților, colegilor care au lucrat timp de cinci ani în condiții grele, dar beneficiază acum de rezultat. Sper ca proiectele CJ să continue”.

Investiția de la Spitalul Județean, model de bună practică europeană

La „Competiția celor mai bune practici din administrația publică din România”, organizată de Agenția Națională a Funcționarilor Publici pe 20 octombrie 2016, proiectul „PODCA – Pregătire pentru Optimizare, Durabilitate și Competitivitate în Administrația publică din județul Vâlcea”, implementat de Consiliul Județean Vâlcea cu cofinanțare din cadrul Programului Operațional Dezvoltarea Capacității Administrative 2007-2013, a fost selectat ca model de bună practică la nivel european și va fi prezentat în cadrul celei de-a IX-a Conferințe Europene a Calității, care va avea loc în Malta, în zilele de 15 și 16 mai.
Anul acesta, Comisia Europeană a selectat ca model de bună practică la nivel european și proiectul „Reabilitarea Spitalului Județean de Urgență Vâlcea”, implementat de Consiliul Județean Vâlcea cu cofinanțare din cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013.