Armata şi militarii ei, la ceas aniversar


Abnegaţie, onoare, spirit de sacrificiu, iubire faţă de ţară, respect faţă de simbolurile naţionale, profesionalism, patriotism sub faldurile tricolore. Această înşiruire de cuvinte poate că nu înseamnă mult pentru o persoană neavizată, însă pentru căpitanul Mihai-Alexandru Radu – ofiţer cu informarea şi relaţiile publice în garnizoană Râmnicu Vâlcea – reprezintă poruncile după care îşi ghidează cariera.
Ziua Armatei României, sărbătorită în fiecare an la data de 25 octombrie a reprezentat un excelent prilej de a evidenţia activitatea desfăşurată de instituţia care se bucură de cel mai ridicat grad de încredere la nivel naţional – Armata României.
În perioada 16-25 octombrie 2017, cele două instituţii militare reprezentative pentru localitatea noastră au desfăşurat activităţi prilejuite de aniversarea Zilei Armatei României. Seria manifestărilor a debutat cu organizarea de competiţii sportive între instituţiile locale, continuând cu organizarea unui simpozion pentru rememorarea faptelor de eroism ale ostaşilor români dealungul veacurilor şi derularea unei ceremonii militare şi religioase de depunere de coroane de flori în memoria victoriei repurtate de Basarab I asupra oştirii conduse de Carol Robert D’Anjou în bătălia de la Posada din anul 1330.
Pleiada de manifestări cultural-militare a cuprins, de asemenea, organizarea a două activităţi de promovare a carierei militare în Şcoala nr. 10 şi Colegiul Naţional de Informatică ,,Matei Basarab” din Râmnicu Vâlcea, activităţi la care numărul participanţilor a totalizat peste 2.000 de elevi şi care au stârnit emulaţie, atât în rândul elevilor, cât şi în rândul cadrelor didactice.
Fastuoasa ceremonie militară desfăşurată de Ziua Armatei României la Monumentul Independenţei din Râmnicu Vâlcea, precum şi defilarea detaşamentului de onoare constituit din militari din cadrul Centrului de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN „Panait Donici” au fost punctele culminante ale manifestărilor închinate militarilor români şi au făcut deliciul persoanelor participante, fiind însoțite de ropote de aplauze.
Succesul tuturor activităţilor a depins în mare măsură de implicarea cu conştiinciozitate a tânărului ofiţer, care a promovat cu succes activitatea militară din garnizoana Râmnicu Vâlcea, în multe dintre ocazii el fiind felicitat pentru modul profesionist în care acţionează.
Dorim, pe această cale, mult succes în carieră domnului căpitan şi mulţumim tuturor militarilor pentru eforturile întreprinse atât în ţară, cât şi în teatrele de operaţiuni.
La mulţi ani, Armatei României şi militarilor săi!