Antrenorul Pelici întâlneşte fosta sa echipă


• FCM Târgu Mureş – CSM Râmnicu Vâlcea, astăzi, de la ora 18.00
 

Instalat la timona grupării municipale într-o perioadă destul de dificilă, când ameninţarea cu retrogradarea se resimţea tot mai acut, iar rezultatele din meciurile de pregătire nu convingeau pe nimeni, fostul antrenor al Voinţei Sibiu, Alexandru Pelici a reuşit, ca prin minune, să schimbe aproape la 180 de grade situaţia. Ultimele meciuri de pregătire disputate de vâlceni cu Pelici pe bancă au adus doar victorii (chiar fără gol primit!) şi, mai important, acest vârf de formă a continuat şi în prima partidă oficială pe care municipalii au susţinut-o în acest an calendaristic, săptămâna trecută, atunci când au învins, la limită (scor 1-0) pe FC Argeş Piteşti.
 

Pelici: „Ne aşteaptă un meci greu”
 

Antrenorul care a reuşit, în numai o lună, să schimbe în bine jocul municipalilor, este totuşi foarte prudent înaintea partidei de astăzi, de la Târgu Mureş, declarând că fotbaliştii săi trebuie „să rămână cu capul în pământ şi să îşi vadă de pregătirea lor”, fără să îi intereseze nimic altceva. El cunoaşte forţa ardelenilor, mai ales că, în urmă cu câteva sezoane, a pregătit formaţia din Târgu Mureş, iar unii dintre foştii săi elevi încă activează acolo. ”Ne aşteaptă un meci greu, vineri, la Târgu Mureş. Nu ne va fi uşor să învingem, dar rămânem optimişti. Ştiu că cei de la Târgu Mureş au o echipă foarte bună, cu mulţi jucători de valoare. Pe unii dintre ei îi cunosc foarte bine, din perioada în care am antrenat acolo. Mă refer aici la Nicu Epaminonda, Huiban, portarul Balauru sau Hanca. Sunt jucători buni. La Târgu Mureş este şi o situaţie financiară destul de bună, jucătorii au o stabilitate. În ceea ce ne priveşte pe noi, eu le-am spus jucătorilor mei să rămână cu capul în pământ şi să îşi vadă de pregătirea lor”, a declarat antrenorul vâlcenilor, imediat după victoria cu FC Argeş Piteşti.
 

Locul patru vs. locul zece
 

Înaintea partidelor contând pentru etapa cu numărul optsprezece din Seria Vest a ligii secunde, cele două grupări care se vor întâlni în această după-amiază pe stadionul „Transil” ocupă poziţii total diferite în clasament. FCM Târgu Mureş se clasează pe locul patru, cu 21 de puncte (la egalitate cu Damila Măciuca). De partea cealaltă, chiar dacă au învins runda trecută, râmnicenii ocupă doar un modest loc zece, cu 15 puncte acumulate. Însă, cu un succes, ambele formaţii ar putea să avanseze cel puţin o poziţie, în timp ce o remiză nu ar folosi practic nimănui.
 

Municipalii, din nou pe „sticla” micilor ecrane
 

Partida dintre FCM Târgu Mureş şi CSM se va disputa astăzi, cu începere de la ora 18.00. Întâlnirea dintre cele două formaţii va fi transmisă, în direct, de aceeaşi televiziune sportivă (Dolce Sport 2) care a transmis şi meciul vâlcenilor din etapa trecută, câştigat în faţa piteştenilor de la FC Argeş.
 

Programul etapei a XVIII-a
 

FCM Târgu Mureş – CSM Râmnicu Vâlcea

vineri, 22 martie, ora 18.00

FC Maramureş Baia Mare – FC Olt Slatina

sâmbătă, 23 martie, de la ora 11.00

ACS Poli Timişoara – CS Mioveni

sâmbătă, 23 martie, de la ora 15.00

FC Bihor Oradea – Corona Braşov

duminică, 24 martie, de la ora 14.30

Damila Măciuca, UTA Arad, Luceafărul Oradea şi FC Argeş Piteşti vor sta