AMENZI la scrutinul din Vâlcea. Polițiștii INTERVIN ACUM


Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au informat că, pe raza județului nostru, procesul electoral se desfăşoară în condiţii normale şi nu au fost semnalate probleme deosebite. Forţele Ministerului Afacerilor Interne se află desfăşurate în teren pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice şi facilitarea procesului electoral.
„Angajaţii M.A.I. asigură ordinea publică în întreg judeţul, mai ales în zona celor 434 de secţii de votare, precum şi securitatea dosarelor întocmite de birourile electorale ale secțiilor de votare. Repartizarea buletinelor de vot de la circumscripțiile electorale către secțiile de votare s-a desfășurat ieri seara (n. red. 26 septembrie), fără incidente. Până la această oră a fost întocmit un dosar penal. În comuna Grădiștea a fost sesizat faptul că unui votant i-ar fi fost înmânate mai multe buletine pentru votarea primarului. În temeiul sesizării, la fața locului s-a deplasat echipa operativă și a demarat cercetări, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de fraudă la vot”, au transmis reprezentanții IPJ Vâlcea.
„De asemenea, în urma evenimentelor sesizate au fost aplicate cinci sancțiuni contravenționale cu o valoare de 1.700 de lei. Acestea au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, efectuarea unei fotografii a unui buletin de vot în incinta secției de votare, comercializarea de băuturi alcoolice în apropierea secției de votare și pătrunderea în cabina de vot împreună cu o altă persoană, fără a avea acordul comisiei. Forţele Ministerului Afacerilor Interne desfăşoară activităţi în sistem integrat pentru a asigura exercitarea dreptului la vot în condiţii de siguranţă şi pentru a verifica şi sancţiona cu celeritate orice semnalare de incident sau încălcare a normelor legale”, se mai arată în același comunicat de presă.
• Material realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea