„Alb-verzii” au câştigat ultimul meci de verificare


• Damila – FC Caracal 2-0


Pe „Municipalul” din Drăgăşani, oficialii clubului Damila Măciuca au programat astăzi un joc amical, ultimul din pauza competiţională, în compania formaţiei FC Caracal. Cu acest prilej, gazdele au prezentat publicului din Drăgăşani noile „achiziţii”, de la fotbaliştii transferaţi în această iarnă existând multe speranţe pentru obţinerea unui loc cât mai bun, la finalul returului Seriei Vest a ligii secunde.

Tehnicianul Claudiu Niculescu, aflat de asemenea la debut în faţa proprilor suporteri, a trimis pe teren, încă din startul partidei, mai mulţi jucători transferaţi în pauza de iarnă. În primul unsprezece s-au regăsit şase noi-veniţi (Florin Matache, Mihai Deaconescu, Rareş Cucui, Nasser Menassel, Valentin Bărbulescu, Sergiu Negruţ), dar şi cinci jucători din „vechea gardă” (Ionuţ Stoica, Eduard Stoica, Codruţ Lircă, Adrian Popa, Bogdan Geantă). În repriza secundă, pentru Damila au mai evoluat Iosif Melcea, Lucian Iordache, Samson Nwabueze şi Adrian Codin.

 

Lircă şi Iordache, oamenii cu golurile
 
 

Vâlcenii au început foarte bine jocul de astăzi, plusul de experienţă al fotbaliştilor pregătiţi de Claudiu Niculescu făcându-se imediat simţit pe teren. Smedescu, Geantă şi Deaconescu au trecut rând pe rând pe lângă deschiderea scorului în primele 25 de minute, în timp ce, caracalenii au răspuns modest, printr-un fost fotbalist de la FC Oltchim Râmnicu Vâlcea, Ştefan Răcăreanu. Totuşi, cum golul „plutea” de mult timp în faţa porţii jucătorilor din Olt, Codruţ Lircă a fost cel care a găsit în cele din urmă „drumul” cel bun către plasa porţii adverse, transformând o lovitură de la unsprezece metri. Reuşita sa din minutul 31 a fost şi cea care a stabilit scorul pauzei, 1-0 pentru Damila.

Chiar dacă tot „verzii” s-au aflat la conducerea ostilităţilor şi în partea secundă, caracalenii au pus mai multe probleme în ofensivă, având câteva ocazii importante de a restabili egalitatea, în minutele 50 şi 60, prin africanul Koko şi Niculescu. Şi fotbaliştii Damilei au trecut pe lângă dublarea avantajului, în minutele 52 şi 70, prin Popa, respectiv Adrian Stoica. Însă, cu zece minute înaintea finalului, un mijlocaş de la Damila a marcat golul care a stabilit scorul final. Lucian Iordache a profitat de o neatenţie a portarului advers şi a trimis balonul în poarta oaspeţilor, tabela stadionului din Drăgăşani indicând, la finalul partidei, 2-0 în favoarea gazdelor.

Pentru elevii lui Claudiu Niculescu, primul joc oficial din acest an va avea loc sâmbăta viitoare, atunci când, la Târgu Mureş, Damila va întâlni Fotbal Club Municipal din localitate, în prima etapă a returului Seriei Vest.