Accident mortal, la Bărbătești


În urmă cu puțin timp, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Horezu au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier pe DN 67, în localitatea Bărbătești. Din primele verificări efectuate, s-a stabilit că ar fi avut loc o coliziune între un autoturism condus de un bărbat de 65 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea și un autocar, condus de un bărbat de 56 de ani, din localitatea Bărbătești.

La fața locului s-au deplasat și pompierii militari vâlceni, pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, de descarcerare și prim ajutor, mai exact forțe din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea, Secției de Pompieri Govora și Punctului de Lucru Horezu, cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, o autospecială de descarcerare, o autospecială pentru transport personal și victime multiple și o ambulanță SMURD. La locul evenimentului au fost direcționate și 2 ambulanțe SAJ, dintre care una cu medic.

În accidentul rutier au fost implicate, așadar, un autoturism și un autocar, precum și 8 ocupanți (2 în autoturism și 6 în autocar), iar în urma impactului cele două persoane din autoturism au rămas încarcerate. S-a procedat cu celeritate la extragerea victimelor încarcerate, care au fost predate echipajelor medicale prezente la fața locului. Echipajele medicale au executat manevre de resuscitare ultimei victime extrase, care era în stare gravă, în stop cardio-respirator.

În urma accidentului rutier au rezultat 3 victime: o femeie, din autocar (cu atac de panică) – a fost transportată la UPU Vâlcea; o a doua femeie, din autoturism (cu politraumatisme) – a fost transportată la UPU Vâlcea; șoferul autoturismului, din păcate, nu a răspuns manevrelor de resuscitare, medicul prezent la fața locului declarând decesul acestuia.

Conducătorul autocarului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,10 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la o unitate medicală în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor producerii evenimentului rutier.