ACCIDENT MORTAL ÎN ACEASTĂ SEARĂ într-o comună din sudul județului. Trenul a lovit o mașină în care se aflau cinci persoane


Joi, 29 iunie 2023, în jurul orei 19.30, Poliția Municipiului Drăgășani a fost sesizată prin apel 112, cu privire la faptul că s-ar fi produs un eveniment feroviar soldat cu victime.
„Din primele verificări efectuate s-a constatat că ar fi avut loc o coliziune între un tren și un autoturism în localitatea Orlești, la trecerea de la nivel cu calea ferată. În urma impactului a rezultat decesul pasagerei dreapta față, în vârstă de 45 de ani, din județul Brașov, rănirea conducătorului auto de 46 de ani și a altor trei pasageri din autoturism (doi minori și un bărbat de 50 de ani, toți din județul Brașov). Victimele au fost transportate la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. Traficul feroviar a fost blocat pentru aproximativ o oră. În continuare, polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor producerii evenimentului feroviar”, ne-au anunțat polițiștii vâlceni.
În context mai este de amintit faptul că trenul de tip Regio Expres 2011 care circula pe ruta Caracal-Sibiu transporta aproximativ 50 de pasageri. Niciunul nu a necesitat îngrijiri medicale. Echipajul SMURD Drăgășani a preluat o victim, de sex masculin, minor, de cod Galben și o transportat-o la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului din Râmnicu Vâlcea. Echipajul SMURD Măciuca a preluat un pacient adult, de sex masculin, cu politraumatisme – Cod Roșu, pe care l-a transportat tot la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului din Râmnicu Vâlcea.