„Acasă e primăvară”


• se numeşte concursul de creaţie literară, organizat de OFL Vâlcea
 

Organizaţia Femeilor Liberale Vâlcea organizează vineri, 15 martie, la Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul”, începând cu ora 14.00, premierea concursului de creaţie literară cu tema „Acasă e primăvară”, dedicată elevilor din învăţământul primar. Anul acesta, concursul s-a îmbogăţit cu o nouă secţiune, adresată elevilor de gimnaziu, care constă într-o prezentare Power-Point, de 15-20 de slide-uri, sau a unui film, de 3-5 minute, în care vor fi surprinse aspecte de înnoire din localitatea lor.

Concursul a fost lansat la jumătatea lunii februarie şi, până la această dată, au fost primite peste 100 de lucrări. Selecţia eseurilor are loc în această săptămână, urmând ca cei mai talentaţi elevi să fie recompensaţi cu premii pentru fiecare secţiune în parte (locul I – 300 de lei, locul II – 200 de lei, locul III – 100 de lei şi două menţiuni a câte 50 de lei). Toţi participanţii vor primi diplome şi cărţi.

Referindu-se la acest eveniment, Mihaela Andreianu, preşedinta OFL Vâlcea, a precizat: „Concursul de eseuri, aflat anul acesta la cea de-a patra ediţie, îşi propune să încurajeze tinerele speranţe în drumul spre afirmare. Vor fi apreciate în mod deosebit originalitatea, creativitatea şi performanţa”.

Selecţia se va face de către un juriu format din personalităţi ale vieţii culturale vâlcene, printre care scriitorul Traian Dobrinescu şi profesorul Ion Predescu.