A ÎNCEPUT „BĂTĂLIA” pentru grădinițe


După cum vă anunțam anterior, înscrierea copiilor cu vârste între trei şi şase ani la grădiniţă în anul şcolar 2021-2022 a început de luni, cu etapa în care pot depune cererile părinţii copiilor ce frecventează deja grădiniţa respectivă, urmând ca, apoi, să fie înscrişi şi copiii nou-veniţi.
Iată calendarul înscrierilor în învăţământul preşcolar pentru anul şcolar 2021-2022 este următorul: 17 mai 2021: reînscrierea copiilor care deja frecventează respectiva grădiniţă şi urmează să o frecventeze şi în anul şcolar 2021-2022; 31 mai 2021: înscrierea copiilor nou-veniţi. Părinţii vor putea comunica grădiniţei şi prin e-mail, fax sau telefonic, datele necesare pentru a fi introduse în aplicaţia informatică specifică pentru înscrierea la grădiniţă în anul şcolar 2021-2022.
Etapa de validare a fişelor și de completare a dosarelor cu documentele necesare (se depun fizic la grădiniță) se va desfăşura la momentul comunicării de către unitatea de învăţământ preşcolar, pe zile şi pe intervale orare, în ordinea în care cererile au fost introduse în aplicaţie, cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie. Comunicare va fi postată atât pe site-ul grădiniţei, cât şi la avizier, potrivit adresei ministerului.