Adrian Pintea, coordonatorul APIA pentru întreaga regiune de sud-vest


• directorul agenţiei vâlcene răspunde direct de activitatea desfăşurată în şase judeţe: Teleorman, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi, evident, Vâlcea

Responsabilităţi tot mai mari şi o recunoaştere din ce în ce mai adecvată pentru şeful APIA Vâlcea, instituţie cu rezultate remarcabile în ultimul timp. Începând cu această săptămână, clujeanul din fruntea Agenţiei se face direct res­ponsabil de modul cum va decurge activitatea terito­ria­lă a întregii regiuni Oltenia, având în sarcină jumătate de du­zină de judeţe fiind numit oficial printr-o adresă minis­terială.

În altă ordine de idei, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) – Centrul Judeţean Vâlcea infor­mează că, în data de 2 iulie 2012, s-a încheiat campania de primire a ce­re­ri­lor de plată în cadrul „Plăţilor naţionale directe com­ple­men­tare – sector zootehnic, specia bovine”, aferentă acestui an.

Potrivit OMADR nr. 215/2010 cu modificările şi com­ple­tările ulterioare, pentru anul 2012, prima pe exploataţie se acordă, o singură dată pe an, producătorilor agricoli înscrişi în evidenţa APIA cu cod unic de identificare, în funcţie de efecti­vul de bovine înregistrat în Registrul naţio­nal al exploataţiilor.

La nivelul Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul Judeţean Vâlcea această campanie s-a încheiat cu un veritabil succes, primindu-se un număr de 8.768 cereri, pentru un efectiv de 42.202 capete bovine solicitate la plată, înregistrându-se astfel un procent de cereri depuse de 105%, precum şi un procent de 107% la numărul de animale, în creştere semnificativă comparativ cu anul 2011, când numărul cererilor a fost de 8.348, pen­tru un efectiv de 39.523 capete bovine.