Flacăra Horezu şi-a aflat adversara din turul II al Cupei României


• „satelitul” gorjenilor de la Pandurii va veni miercurea viitoare în Treapt

Marţi, la sediul Federaţiei Române de Fotbal au avut loc tragerile la sorţi pentru stabilirea programului jocurilor din turul al doilea al Cupei României, ediţia 2014/2015. În această fază participă 72 de echipe de la nivelul eşaloanelor trei şi patru. Toate jocurile se vor disputa miercuri, 30 iulie 2014, cu începere de la ora 17.30, într-o singură manşă, pe terenul echipelor mai slab cotate. Printre formaţiile care au acces în această rundă a întrecerii se numără şi Flacăra Horezu. Gruparea vâlceană de Liga a IV-a este singura reprezentantă a judeţului nostru în Cupa României. Sorţii nu s-au dovedit chiar generoşi cu echipa noastră, „împerecherea bilelor” de la FRF aducând în faţa horezenilor un adversar destul de incomod. Astfel, pentru a se califica în turul al treilea, fotbaliştii pregătiţi de antrenorul Vasile Ilinca vor trebui să treacă de Pandurii II Târgu Jiu, adică tocmai „satelitul” echipei care anul trecut devenea vicecampioană a României. Dacă e să ne uităm peste cât noroc au avut alte echipe, horezenii chiar se pot considera ghinionişti. Spre exemplu, gruparea doljeană FC Podari se va califica automat în faza următoare a competiţiei din simplul motiv că sorţii i-au scos în cale pe FC Universitatea Craiova, echipa „defunctă” a patronului Adrian Mititelu.

Reamintim, Flacăra Horezu s-a calificat în turul II al Cupei României după ce, în urmă cu două săptămâni, a învins cu scorul de 2-0, pe teren propriu, echipa doljeană Viitorul Municipal Craiova.

 

Vasile Ilinca: „Am prins un adversar dificil. Avem însă avantajul că vom juca meciul acasă”

 

La puţine momente după aflarea numelui adversarului cu care Flacăra se va lupta pentru calificarea în turul III, antrenorul echipei noastre ne-a oferit un punct de vedere. Tehnicianul Vasile Ilinca a apreciat că tragerea la sorţi a scos în faţa echipei pe care o pregăteşte un adversar destul de dificil, care ar putea să apeleze la fotbalişti de la echipa mare pentru a face viaţa grea horezenilor. „Ştiu că vom juca cu Pandurii 2. Consider că am prins un adversar dificil. Poate cel mai dificil posibil, ţinând cont că tragerile se fac pe criterii geografice. Mă gândesc că adversarii noştri vor apela şi la jucători de la echipa mare. Va fi foarte greu, acolo sunt mulţi jucători buni. Noi avem doar avantajul că vom juca meciul pe teren propriu. Din păcate, avem şi unele probleme în ceea ce priveşte lotul. Pentru meciul de miercurea viitoare nu cred că voi avea mai mult de 13 fotbalişti apţi de joc. Dintre cei cu care am încheiat sezonul trecut, unii se refac după accidentări, iar de alţii nu mai ştim nimic. Încă nu au venit la antrenamente. Poate vor veni până începe Liga a IV-a. Oricum, pe această cale, vreau să mulţumesc domnului primar Ilie Fîrtat şi Primăriei oraşului Horezu pentru că au fost mereu alături de echipă şi ne-au sprijinit cum s-a putut mai bine”, ne-a declarat Vasile Ilinca, antrenorul formaţiei Flacăra Horezu.

 

Nouă echipe din Oltenia se luptă pentru calificarea în turul III

 

Miercuri, 30 iulie, ora 17.30

Minerul Anina (CS) – Minerul Motru (GJ)

Minerul Mehedinţi (MH) – Ştiinţa Turceni (GJ)

CS Podari (DJ) – FC U. Craiova (DJ)*

Flacăra Horezu (VL) – Pandurii 2 Târgu Jiu (GJ)

AS Milcov (OT) – CS Vişina Nouă (OT)

*CS Podari va câştiga la „masa verde”