Ştafeta ciclistă pentru ajutorarea persoanelor afectate de scleroză multiplă a ajuns în Vâlcea


• Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret a sprijinit derularea campaniei
Pe 28 mai, ca în fiecare an, Societatea de Scleroză Multiplă din România şi Asociaţia SM Vâlcea, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Vâlcea, au organizat, cu ocazia Zilei Mondiale a Sclerozei Multiple, o serie de evenimente în cadrul campaniei „Ştafeta Ciclistă SM 2014”. Obiectivul principal a fost susţinerea persoanelor cu scleroză multiplă prin dezvoltarea reţelei naţionale de grupuri de suport.
Astfel, în perioada 21-28 mai 2014, patru voluntari biciclişti au pornit într-o ştafetă ciclistă dedicată cauzei SM legând şapte localităţi din România (Oradea, Cluj Napoca, Bistriţa, Alba Iulia, Râmnicu Vâlcea, Bucureşti şi Constanţa). Turul ciclist simbolic a ajuns în Râmnicu Vâlcea, mai exact în Scuarul Mircea cel Bătrân, în data de 26 mai. Atunci, participanţii au scris mesaje de încurajare pentru persoanele cu scleroza multiplă si au facut fotografii cu pacienţii si cicliştii care vor duce gândurile lor în localităţile prin care trece ştafeta.
„Scleroza multiplă afectează în România în jur de 6.000 – 8.000 de persoane. Numărul exact nu se cunoaşte, deoarece nu există un registru naţional pentru această afecţiune. Astfel de acţiuni sunt benefice deoarece oferă persoanelor ce suferă de o asemenea afecţiune posibilitatea de a împărtăşi temerile şi grijile cu alte persoane afectate de SM. Acestea au experienţe similare şi înţeleg cel mai bine ce simt acestea. Totul se axează în principal pe nevoia de sprijin şi de ajutor reciproc, de învăţare a unor abilităţi într-un cadru confortabil şi sigur. De asemenea, acest gen de acţiuni crează un cadru confortabil în care participanţii îşi pot exprima deschis trăirile, pot petrece timp de calitate şi este un context bun de învăţare şi dezvoltare a unor abilităţi personale. DJST Vâlcea va sprijini de fiecare dată demersurile Asociaţiei de Scleroză Multiplă din Râmnicu Vâlcea”, a conchis directorul DJST Vâlcea, Bogdan Marinescu.