Dacă şansa le-ar fi surâs, Handbalistele vâlcene puteau câştiga meciul cu CSM Bucureşti la „masa verde”


• în urma unei situaţii tragi-comice, clubul bucureştean a pierdut meciul cu CSM Ploieşti la „masa verde” şi a fost penalizat cu un punct

Deşi a demonstrat că are bani să plătească trei campioane mondiale, braziliencele Alexandra do Nascimento, Paula Rodrigues şi Fernanda da Silva semnând recent cu CSM Bucureşti, formaţia sprijinită de Primăria Capitalei s-a „zgârcit” exact când nu trebuia pentru 800 de lei. Pentru că nu a plătit amenda încasată de ucraineanca Iryna Glibko, clubul bucureştean a fost penalizat cu înfrângere la „masa verde” în primul joc disputat din momentul în care a expirat termenul de plată a amenzii. Astfel, chiar dacă CSM a pierdut oricum la Ploieşti (scor 27-28), conducerea Federaţiei Române de Handbal a acordat victoria echipei prahovene cu scorul de 10-0. În plus, gruparea din Capitală a fost penalizată cu un punct!

Astfel, dacă stăm şi ne gândim la faptul că HCM Râmnicu Vâlcea a întâlnit echipa din Capitală cu numai câteva zile înaintea acestui incident (atunci când municipalele Simonei Gogârlă au suferit o înfrângere, scor 26-31), cu ceva mai mult noroc, şi gruparea din judeţul nostru ar fi putut beneficia de sancţiunea impusă de FRH clubului bucureştean. Iar trei puncte câştigate de HCM, fie şi la „masa verde”, nu ar fi fost deloc de neglijat. Aşa cum se cunoaşte, după şaisprezece meciuri disputate în Liga Naţională, întreaga agoniseală a formaţiei vâlcene este de numai trei puncte, acestea fiind obţinute în urma unor remize.

 

Oficialii formaţiei bucureştene se apără: „Federaţia avea de la noi 1.000 de lei în cont. De ce nu au fost folosiţi acei bani?”

 

Scandalul izbucnit practic din nimic (motivul fiind un banal cartonaş roşu primit de Glibko în meciul cu Brăila şi amenda ulterioară neachitată) a pus pe jar conducerea clubului din Bucureşti. Într-un interviu oferit pentru o publicaţie centrală, preşedintele CSM, Bogdan Vasiliu, a precizat că în conturile FRH se aflau 1.000 de lei viraţi de clubul bucureştean, iar penalizarea cu un punct nu trebuia aplicată. „În perioada de transferuri, noi am renunţat la un transfer pe care îl doream atunci, iar în contul federaţiei au rămas 1.000 de lei. Deci, dacă federaţia avea 1.000 de lei de la noi, de ce nu fost folosiţi acei bani pentru achitarea amenzii? De ce să mai virăm alţi bani?! Nu puteau să ia din ei?!”, se întreabă retoric preşedintele secţiei handbal de la CSM Bucureşti.