Consiliul Elevilor Vâlcea a câștigat Alegerile Regionale din Oltenia


consiliul_elevilorReprezentanții elevilor olteni s-au reunit în cadrul Conferinței  Regionale a Consiliilor Județene ale Elevilor Sud-Vest Oltenia, desfășurată în perioada 6-8 decembrie 2013 în Dolj, în scopul alegerii noului Birou Executiv al Consiliului Regional al Elevilor precum și stabilirii priorităților de dezvoltare pentru 2013-2014.

Consiliul Județean al Elevilor Dolj, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Dolj, au organizat acest eveniment la care au participat delegațiile județelor Dolj , Gorj , Mehedinți, Olt și Vâlcea, precum și reprezentanți ai Inspectoratelor Școlare, printre care și domnul inspector școlar general al județului Vâlcea – Ion Gherghinaru.

În urma procesului electoral, actualul președinte CJE Vâlcea, Alexandru Enăcică, elev al Colegiului Național “Alexandru Lahovari” Râmnicu Vâlcea, a preluat mandatul de președinte al Consiliului Regional al Elevilor Oltenia de la Teodor Blidaru, păstrând astfel funcția în județul nostru și impunându-se in fața reprezentanților județelor Dolj și Mehedinți, Alexandru Mușuroi respectiv Bianca Radoslav. De asemenea, vicepreședintele CJE Vâlcea, Alin Stancu, elev al Colegiului Național ”Gib Mihăescu” Drăgășani, a obținut funcția de vicepreședinte al Consiliului Regional al Elevilor Oltenia după două zile de confruntări cu Livia Ștefan – Olt și Andreea Ciortan – Gorj. Pentru funcția de secretar s-a reluat o sesiune de discursuri și întrebări între Livia Ștefan, Alexandru Mușuroi și Andreea Ciortan, cea din urmă fiind aleasă prin vot democratic.

După validarea rezultatelor și schimbul de ștafetă dintre fosta și noua echipă, a urmat o serie de sesiuni de lucru asupra finalizării strategiei regionale. Una din sesiuni s-a axat pe descoperirea si prezentarea problemelor cu care Consiliile Elevilor din această regiune se confruntă, fiind urmată de un training de comunicare și cunoaștere coordonat de fostul președinte al CRE Oltenia, Teodor Blidaru. Reprezentanții olteni s-au antrenat pentru a deveni  vocea elevilor din toată ţara stabilindu-și un plan strategic de dezvoltare. Activitățile interactive și sesiunile de cunoaștere i-au ajutat pe aceștia să își dezvolte simțul practic și abilitățile de a lucra în noua echipă.