Împărţeală nedreaptă


calea_buican_usl• deşi a obţinut scoruri politice dintre cele mai bune la alegerile locale şi parlamentare, USL Vâlcea nu este răsplătită de liderii naţionali
 

Co – preşedinţii vâlceni ai Uniunii Social Liberale îşi arată limitele când vine vorba de împărţirea posturilor importante din ministerele Guvernului Ponta. Ion Cîlea şi Cristian Buican n-au reuşit, până acum, să propul­seze măcar un director de agenţie sau un secretar de stat în noul guvern, iar şansele pentru a se realiza până la sfârşitul lunii acest lucru sunt aproape nule.

USL Vâlcea a obţinut, la alegerile parlamentare din decembrie 2012 un scor electoral foarte bun, care plasează PSD şi PNL în primele cinci organizaţii din ţară. La alegerile locale din iunie 2012, la referendumuri sau la alte tipuri de alegeri, cele două organizaţii s-au clasat mereu între judeţele fruntaşe în ce priveşte scorul politic. Cu toate acestea, reprezentanţii judeţului Vâlcea nu prea şi-au făcut loc prin ministere şi funcţii importante la Bucureşti, ceea ce arată ori că Buican şi Cîlea nu cunosc cum trebuie jocul negocierilor de la „centru” ori nu sunt băgaţi în seamă de liderii naţionali, care au făcut cadou câte 4 – 6 posturi de secretari de stat unor judeţe precum Vrancea, Iaşi sau Constanţa.

Buican a ameninţat cu demisia

Imediat după preluarea guvernării de către USL, la jumătatea anului trecut, Cristian Buican a reuşit – cu ajutorul lui Adrănel Cotescu, care avea o funcţie de director în Ministerul Dezvoltării Regionale – să îndrepte fonduri însemnate pentru Vâlcea. Acum, însă, există un mare regret în rândul mai multor primari, care l-ar fi dorit pe Cotescu în aceeaşi funcţie şi nu senator de Râmnic. Acum, la împărţirea funcţiilor din Guvern, Buican nu a avut acelaşi succes şi, vizibil iritat de atitudinea colegilor săi liberali de la Bucureşti, a ameninţat cu demisia.