„Biblioteca iese în stradă, vino şi tu”


• sub acest slogan, se desfăşoară o frumoasă manifestare la Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” Vâlcea

În această lună, la Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” Vâl­cea, are loc proiectul „Biblioteca iese în stradă”, care este deja la ediţia a II-a. Proiectul, ce se desfă­şoară în parteneriat cu Muzeul de Istorie Vâlcea, este o invitaţie la lectura de agrement şi se desfă­şoară sub sloganul „Biblioteca iese în stradă, vino şi tu”.

Această iniţiativă vine în pre­lun­girea activităţilor organizate în cadrul  „Atelierului de Vacanţă” şi se doreşte a fi un dialog direct cu vâlcenii – potenţiali utilizatori ai ser­viciilor Bibliotecii Judeţene „Antim Ivireanul” Vâlcea. Aflarea dorinţelor şi preferinţelor acestora privind serviciile oferite de Bibliotecă şi, nu în ultimul rând, asigurarea unui capital de imagine suplimentar, reprezintă două dintre obiectivele proiectului. Activităţile de anul aces­ta vor cuprinde: expoziţii de carte şi periodice, videoproiecţii, dis­tri­buirea de pliante, audiţii muzi­cale, ore de lectură, întâlniri cu scriitorii vâlceni etc.

Activităţile se derulează pe parcursul lunii august (în fiecare zi de vineri, sâmbătă şi duminică), între orele 18.00-20.00, pe espla­nada din faţa Muzeului de Istorie a Judeţului Vâlcea.

Organizatorii, prin acest pro­iect, doresc să atingă următoarele obiecte: • atragerea în spaţiul Bi­blio­tecii, prin contactul direct cu car­­tea, a publicului care nu frec­ven­tează încă instituţia de cultură; • consolidarea relaţiei cu utilizatorii care sunt deja înscrişi la Bibliotecă; • completarea ofertei culturale a Bibliotecii prin sugestiile şi reco­man­dările venite din partea utiliza­torilor; • promovarea noilor servicii de Bibliotecă.

Aşadar, Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” continua munca sa neîntreruptă, aceea de a aduce câţi mai mulţi oameni în Casa Cărţii, mai aproape de slova scrisă.