Atleţii vâlceni au obţinut rezultate foarte bune la concursul de la Bucureşti


alexandrescu_lelioara• au participat sportivi de la CS Chimia, CNMB şi Şcoala Drăgăşani
 

Vineri şi sâmbătă, Sala „Lia Manoliu” din Capitală a găzduit prima etapă de calificare a Campionatului Naţional de Atletism, întrecere destinată Juniorilor I, tineretului şi seniorilor. Judeţul nostru a fost reprezentat de zece sportivi. Patru de la CS Chimia, trei de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” Râmnicu Vâlcea şi tot trei de la Şcoala Generală din Drăgăşani.

Atleţii chimişti, pregătiţi de Claudiu Cârstea şi Lelioara Ale­xandrescu (foto), au obţinut urmă­toarele rezultate: locul I la arun­carea greutăţii de 5kg masculin, Rareş Toader; locul I la Juniori, la săritura în înălţime masculin, Cristian Manea; locul I la Juniori, la proba de 60m plat masculin, Daniel Martalogu; locul al II-lea la proba de alergare pe 200m masculin, Daniel Martalogu; şi locul al VI-lea în cadrul probei de 60m plat masculin, Ştefan Bălănescu.

Sportivii Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân au înregistrat, de asemenea, câteva rezultate exce­lente: locul I la aruncarea greutăţii de 6kg masculin, Alin Firfirică; locul al II-lea la 60m plat masculin, Ioan Piţigoi; locul al III-lea la săritura în lungime, Andrei Neagoe.

Şi Şcoala Generală din Drăgăşani a obţinut rezultate onorabile în cadrul concursului organizat în Capitală: locul al II-lea în finala probei de alergare pe distanţa de 3000m masculin, prin Ionuţ Valentin Drăguşin, cel care a parcurs această distanţă în 8 minute şi 42 secunde; precum şi locurile VII şi XII în finala probei de alergare pe distanţa de 800m feminin, prin sportivele Ana-Maria Dinga, respectiv Maria Lixandra.

„Dorim să ne calificăm la Mondiale”

Lelioara Alexandrescu, director adjunct al Clubului Sportiv Chimia, s-a declarat mulţumită de rezultatele obţinute săptămâna trecută la Bucureşti, dar a precizat că principalul obiectiv al sportivilor clubului râmnicean îl reprezintă calificarea la Campionatul Mondial de Atletism, întrecere ce se va desfăşura în luna iulie a acestui an, în Ucraina. Pentru îndeplinirea ţintei propuse, trei dintre atleţii CS Chimia vor participa şi la finele acestei săptămâni la un concurs de calificare. „Sâmbătă şi duminică, sportivii noştri vor merge din nou la Bucureşti, în Sala «Lia Manoliu» urmând să se desfăşoare un alt concurs de calificare. Dorim să ne calificăm la Mondiale, iar Cristian Manea, Daniel Martalogu şi Rareş Toader vor încerca să îşi îndeplinească baremele necesare. Chiar dacă ei sunt mai mici ca vârstă, vor concura la Juniori I. Toader va participa la proba de aruncarea bilei de 6kg, Manea la săritura în înălţime, iar Martalogu la proba de 60m plat. Şi la sfârşitul lunii ianuarie şi începutul lui februarie vom mai avea un concurs, pentru cadeţi şi juniori, tot la Bucureşti. Din februarie vor începe finalele pentru fiecare categorie de vârstă”, ne-a mărturisit Lelioara Alexandrescu.