9 decembrie, data la care CS Oltchim ar putea intra în faliment


Chiar dacă în urmă cu un an părea de necrezut ca o echipă precum CS Oltchim Râmnicu Vâlcea ar putea să se retragă din toate competiţiile, iată că nefericitul eveniment s-a produs în vara acestui an. Mai mult, conform declaraţiilor oferite de către economistul Viorel Deaconu, administratorul judiciar al societăţii care se ocupă de insolvenţa echipei de handbal, aceasta ar putea intra în faliment. În mod oficial, falimentul ar putea fi declarat începând cu 9 decembrie. În acea dată, la Tribunalul Râmnicu Vâlcea va avea loc a doua înfăţişare în dosarul mai-sus amintit, iar administratorul judiciar este hotărât să ceară instanţei de judecată falimentul echipei de handbal. Reamintim, cel mai titrat club sportiv din ţara noastră la nivel internaţional a intrat în insolvenţă în data de 10 iunie 2013 şi numai printr-o minune poate evita falimentul, iar ulterior chiar desfiinţarea, echipa existând în prezent doar „pe hârtie”.

„Pe 9 decembrie vom cere falimentul, clubul nu se mai poate redresa. Este părăsit de sponsori, nu are nici o sursă de venituri, nu mai are echipă, jucătoare, are doar un mic patrimoniu alcătuit din mijloce fixe. Mai sunt şi nişte bani în cont, câteva zeci de mii de euro. S-a făcut un tabel al creanţelor la data de 10 iunie, a intrării în insolvenţă, dar după ce se va trece la faliment, se va întocmi un tabel suplimentar al creanţelor, cu salariile jucătoarelor până la data de 30 iunie, data scadentă a contractelor. Salariaţii au prioritate înaintea tuturor creditorilor, în opinia mea, jucătoarele îşi vor primi 50-60% din restanţe, restul va fi pierdere. Există un contract de sponsorizare cu SC Oltchim, de circa 46 miliarde lei vechi, suntem înscrişi la masa credală, dar credeţi că mai vede cineva vreun ban de acolo? Nu există posibilitate legală să cesionăm datoria la Fisc” (…) „Jucătoarele au fost asimilate ca şi salariaţi, cu acele salarii imense, a fost o greşeală, deoarece se plăteau taxe enorme. Se putea face o întreprindere individuală sau un PFA şi jucătoarele să îşi plătească separat taxele, se economiseau câteva milioane de euro şi se salva clubul. Acum, singura soluţie, una ipotetică, ar fi ca un colos industrial să preia clubul şi palmaresul până pe 9 decembrie, ceea ce e aproape imposibil”, a declarat administratorul judiciar Viorel Deaconu pentru o publicaţie naţională.
Neagu şi Bulatovic au cei mai mulţi bani de recuperat

Conform aceleaşi surse citate, handbalistele cu cele mai mari restanţe salariale de recuperat sunt: Cristina Neagu (153.243 lei), Katarina Bulatovic (147.343 lei), Alexandrina Barbosa (122.149 lei), Paula Ungureanu (101.595 lei), Silvia Navarro (81.048 lei), Adina Meiroşu (81.048 lei), Oana Manea (81.048 lei), Ionela Stanca (72.262 lei) şi Marija Jovanovic (71.233 lei).